Afbeelding

Voorschotens horeca-initiatief eco-glazen nu ook in Leiden

Algemeen Regio nieuws

Dit jaar worden tijdens Leidens Ontzet voor het eerst eco-glazen met statiegeld gebruikt. Dat meldt Omroep West. De Voorschotense horeca heeft deze glazen al op Koningsdag geïntroduceerd en kreeg daar complimenten over. 

In Leiden werden al eerder eco-glazen geïntroduceerd maar voor het eerst is dat nu met statiegeld. Net als in Voorschoten wordt € 1,- statiegeld gevraagd voor een beker van hard plastic. Bij inlevering van het glas krijg je een munt. Aan het eind van de avond kun je de munt weer inwisselen voor geld. 

Dat was in Voorschoten anders. Mensen konden de munt bewaren en bij een volgend evenement weer inleveren voor een glas, of de munt inleveren voor een goed doel. 

En in Leiden wordt het initiatief ondersteund door een financiële bijdrage vanuit gemeente en provincie. In Voorschoten betaalden de horeca-ondernemers de kosten zelf. 

Maar: 'goed voorbeeld doet goed volgen', zegt Paul Bruijnzeels. 
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 3 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 8 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 9 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 9 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 11 uur geleden