<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Otto Schrage is coördinator van Leergeld Voorschoten. Hij zoekt een opvolger
Otto Schrage is coördinator van Leergeld Voorschoten. Hij zoekt een opvolger
Regio nieuws

Stichting leergeld zoekt nieuwe coördinator

GroenLinks interviewt Stichting Leergeld. In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Otto Schrage is coördinator van Leergeld Voorschoten, één van de 105 lokale Leergeld stichtingen in Nederland. GroenLinks Voorschoten sprak met hem om deze stichting meer aandacht te geven, en te helpen bij de zoektocht naar ondersteuning.

Wanneer en waarom bent u actief geworden bij Stichting Leergeld Voorschoten?
"Ik was al actief bij Stichting Schuldhulpmaatje en bekend bij toenmalig wethouder Nieuwenhuizen. Zij benaderde mij om deze kar te trekken in Voorschoten. Dat gebeurde na overleg tussen de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten. Vervolgens ben ik in oktober 2016 begonnen met een inwerkperiode, en ik zit er nu nog steeds!"

Wat doet Stichting Leergeld?
Stichting Leergeld zet zich in voor kinderen uit Voorschotense gezinnen met een minimuminkomen (tot 130% van bijstandsniveau) of daar waar er een schuldvraagstuk speelt. "We betalen alles wat nodig is voor kinderen dat het gezin niet kan betalen. Stichting Leergeld zorgt dat de zaken voor die kinderen geregeld en betaald worden." Er wordt nooit cash geld verstrekt, alles gaat in natura.
"Ik ga mee met de kinderen als er bijvoorbeeld een nieuwe fiets of schoolspullen gekocht moeten worden. Ook helpen wij om te zorgen dat kinderen kunnen sporten, maar eerst moeten ze kunnen zwemmen. Dus we financieren dan ook de zwemlessen."

Wat is de meerwaarde van Stichting Leergeld? Ziet u de effecten van uw werk?
Stichting Leergeld zorgt er ook echt voor dat de steun bij de kinderen terecht komt en dat het geld niet gebruikt wordt om bijvoorbeeld schulden van ouders te betalen.
"We bereiken de kinderen van de doelgroep, en helpen zo te zorgen dat kinderen niet aan de zijlijn komen te staan, maar dat ze mee kunnen doen, en gewoon kind kunnen zijn. Hierdoor krijgen ze ook meer zelfvertrouwen en dat werkt ook door in hun schoolprestaties."

Hoe kan de lezer helpen bij Stichting Leergeld?
Otto Schrage zoekt een opvolger voor over een tijdje: "Over twee jaar word ik 80 en wil dan het stokje overdragen. Er zijn nu naast mij nog drie andere vrijwilligers, maar daarmee alleen gaan we het gewoon niet redden." Wilt u helpen en weten wat de mogelijkheden zijn? Stuur een bericht naar info@leergeld-voorschoten.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten