Voorschoten'97 heeft dringend nieuwe atletiekbaan nodig. Foto: Voorschoten'97
Voorschoten'97 heeft dringend nieuwe atletiekbaan nodig. Foto: Voorschoten'97

Afgelasting toont opnieuw noodzaak nieuwe atletiekbaan

Sport Sport

Zo'n honderd atleten van Voorschoten'97 kregen zaterdag een flinke teleurstelling te verwerken. De clubkampioenschappen konden niet doorgaan, omdat de regen op vrijdag en zaterdag de atletiekbaan blank had gelegd. Het is weer een bewijs dat de vereniging een nieuwe baan hard nodig heeft.

De strijd om de clubkampioenschappen is één van de hoogtepunten van het seizoen voor de atleten van Voorschoten'97. Zij nemen het tegen elkaar op tijdens de meerkamp en de 1500 meter. Het is bovenal een gezellig evenement dat de baan- en wegatleten met elkaar verbindt. 

De harde wind die werd voorspeld, zorgde bij de organisatie vooraf al voor enige zorg. Maar het was uiteindelijk de regen voorafgaand aan het evenement die spelbreker was. "De veiligheid van onze atleten is het belangrijkste. Daarom hebben we als club deze beslissing moeten nemen. Heel jammer, want het is een gezellig en mooi familie-evenement waar iedereen binnen de club naar uitkijkt", reageert een teleurgestelde Matthijs Ferguson als waarnemend voorzitter. "Het geeft maar weer aan hoe slecht het gesteld is met onze huidige atletiekbaan. Dit soort afgelastingen zullen vaker voorkomen als er niet snel een nieuwe accommodatie komt. We gaan er alles aan doen om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen."

Toekomst in gevaar
Voorschoten'97 heeft als één van de weinige atletiekverenigingen in Nederland nog een gravel atletiekbaan. Deze heeft een onlogische en onhandige lengte van 376 meter en hoekige bochten waarin de beste atleten hun snelheid niet hoog kunnen houden. De Atletiekunie heeft de baan dan ook afgekeurd voor officiële wedstrijden. Bovendien is de baan, inclusief zijn overige faciliteiten, aangemerkt als onveilig. Hierdoor is de toekomst van de vereniging in gevaar.

De afgelopen jaren heeft Voorschoten'97 alles in het werk gezet om een nieuwe kunststof atletiekbaan te realiseren. Omdat de vereniging geen steun krijgt van de gemeente, die in zwaar weer verkeert, moet het zelf de financiële middelen bij elkaar krijgen. De club startte daarom een crowdfundingsactie 'We gaan voor de baan'. Met de verkoop van meters atletiekbaan en het Fornax sportbrood van Bakkerij Verhoog heeft de club een goede start gemaakt. Bovendien organiseerde Voorschoten'97 Atletiek vorig jaar in december de Rendierenloop waarvan de opbrengst volledig naar de nieuwe atletiekbaan is gegaan. Dit evenement staat ook dit jaar op de kalender. 

Hoewel er al een mooi bedrag is opgehaald, heeft Voorschoten'97 nog veel geld nodig om de grote wens van iedereen die de club een warm hart toedraagt te realiseren. Meer informatie hierover is te vinden op www.wegaanvoordebaan.nl.

Nieuwe datum
De WOC (Wedstrijd Organisatie Commissie) van de atletiekvereniging is door de afgelasting niet bij de pakken neer gaan zitten. Zij hebben met zaterdag 29 juni direct een nieuwe datum vastgesteld voor de clubkampioenschappen. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Huiselijk geweld en kindermishandeling: ook in Voorschoten 2 uur geleden
Afbeelding
Forescate Dames 1 wint met 3-1 van Alliance D1 3 uur geleden
Afbeelding
Volleybaljongens Gemini Kangeroes zoeken nieuwe spelers 3 uur geleden
Afbeelding
Spetterend glow feest voor 08-09-010!! 3 uur geleden
Afbeelding
'Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal sterker worden' 3 uur geleden