<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Zomergroen in 6 talen

Museum Voorschoten krijgt steeds meer bezoekers uit een ander taalgebied dan het Nederlands. Om die reden heeft Museum Voorschoten besloten zijn tentoonstellingen ook aan te bieden in de meest gangbare talen van onze bezoekers. Dankzij de inzet van een groepje zeer deskundige vertalers, kunnen wij onze gasten nu niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Frans, Duits, Engels, Turks en Arabisch welkom heten.

Museum Voorschoten vindt het belangrijk dat iedereen toegang kan krijgen tot de geschiedenis en cultuur van Voorschoten. Uiteraard is het Museum al aangepast aan mensen met een lichamelijke beperking, maar wij merkten dat bezoekers met een andere taal-achtergrond moeite hadden met de teksten bij onze tentoonstellingen.

Daarom bieden wij bezoekers uit het Franse, Duitse, Engelse, Turkse of Arabische taalgebied nu een brochure in hun eigen taal, zodat ook zij van onze tentoonstelling kunnen genieten.

Vicevoorzitter Rasch: "Het is ongelooflijk hoe snel we vijf zeer deskundige vertalers konden vinden, die deze teksten konden vertalen. Het zijn allen academisch gevormde vrijwilligers die vanuit het Nederlands naar hun moedertaal vertalen"

De tentoonstelling Zomergroen is nog tot en met 25 augustus te zien in Museum Voorschoten op Voorstraat 17.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten