<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Dit jaar waren er 63 paarden, de weersvoorspelling deed veel handelaren besluiten niet te komen.
Dit jaar waren er 63 paarden, de weersvoorspelling deed veel handelaren besluiten niet te komen.

De Voorschotense Paardendagen; Het waren drie mooie dagen!

Voorschoten - Organisatie en vrijwilligers kunnen terugkijken op drie mooie paardendagen. Helaas was de start van de Paardendagen voor de Stichting Paardensport Voorschoten teleurstellend.  Zij moesten in overleg met de burgemeester besluiten de Korte Baan af te lasten. Voorzitter Van Vliet, 'helaas, maar we konden niet anders het was net als vorig jaar te warm voor de paarden. De temperatuur zou vrijdag ver boven de 35 graden zijn, veel te heet en bovendien mogen vanaf die temperatuur er ook geen paarden worden vervoerd. Het draaiboek bleef dit jaar dicht om er volgend jaar 2020 boven te zetten.

Bij de aanvoer van de paarden op de paardenmarkt, zaterdag 27 juli, speelde het weer ook een rol. 'Dit jaar werden er 63 dieren aangevoerd, dat waren er vorig jaar nog 140, zegt Daan Verschoor van het Comité Paardenmarkt Voorschoten bij de slagboom die toegang geeft tot de paardenmarkt. Op donderdag was het nog enigszins twijfelachtig en pas op vrijdag konden we definitief laten weten dat het weer het toe zou laten om de markt door te laten gaan, maar dat is voor veel handelaren toch te laat geweest om een dag later naar Voorschoten te komen.

Maar de boeren, burgers en buitenlui uit de verre omstreken van Voorschoten lieten het niet afweten. 's Morgens was het aanvankelijk rustig maar toen bleek dat het weer in Voorschoten goed zo blijven, stroomde het dorp weer ouderwets gezellig vol. Want naast de paardenmarkt was er van alles te doen, de jaarmarkt in de Schoolstraat, de kermis op het Van der Haar terrein, de vele activiteiten in de middag en avond op de Voorstraat en zeker niet te vergeten de vele het Berkhoutpark waar er speciaal voor kinderen heel veel te doen was.

Fotowedstrijd
De jaarlijkse fotowedstrijd werd dit jaar gewonnen door Xandra Vellekoop. Haar winnende foto stond dit jaar op de voorpagina van het programmaboekje van de Paardendagen. 'Ook komend jaar kunt u weer meedoen', zegt voorzitter Comité Paardenmarkt Voorschoten Cees Bijloos tijdens de prijsuitreiking. 'De foto komt op het programmaboekje van volgend jaar en de winnaar krijgt zijn foto ingelijst als prijs'.

Ringsteken
De zondag werd een echt Voorschotens 'ons kent ons', gebeuren. Voor het eerst was het onderdeel ringsteken aan het programma toegevoegd. Het werd een groot succes, zowel voor de deelnemers als de vele toeschouwers, want hoe leuk is het om bij de deelnemers zoveel bekenden op hun paard of pony een poging te zien wagen om zoveel mogelijk ringen te steken.

Wethouder in spe
Een gedenkwaardige dag was het ook voor het college van Voorschoten. Want nog ruim voordat zijn installatie een feit is, verwelkomde de omroeper op zondag 28 juli Sjoerd van den Dool als nieuwe wethouder van Voorschoten. Met Sandy Seijn van de Kinderboerderij in de ponywagen deed hij zijn best om van zijn eerste, niet officiële, activiteit als wethouder een succes te maken. Op dit gebied moet hij nog even oefenen maar daar heeft hij dan ook weer een jaar de tijd voor.

Winnaars
Na een korte rit met Sandy door het dorp reikte burgemeester Pauline Bouvy – Koene de prijzen aan de winnaars uit. De eerste prijs, een diner bon van La Casita, bij het ringsteken werd gewonnen door Martine Zoun op Peach uit de stal van Paul Bruijnzeels.  De tweede prijs, een bon van Depot28,  ging naar Merel Donker op Peach en Angelique van Vliet mocht de derde prijs, een bon van Suzy Fleurs,  in ontvangst nemen.
Op het onderdeel het Schoonste Geheel gingen de bloemen naar respectievelijk Leo Meyer op Dutchess, Marlies Groot op Beau en derde werd Linda Kortekaas.

Op het onderdeel Originaliteit won Horror bruid Venka Abspoel  op Gortfadda Peet, Harte Koningin Daisy Saunier op Sumaraise painted Jack  werd tweede en Señorita Isa Helder op Karel sleepte de derde plaats in de wacht.

De 737e paardenmarkt werd afgesloten met de traditionele seniorenmiddag op het kermisterrein, de ritjes met de paardentram getrokken door de Belgische trekpaarden en gezellig muziek op de Voorstraat.

© Foto's en tekst Voorschotense Krant (zie ook de foto's bij het op zaterdag geplaatste artikel Paardenmarkt zwijnt weer)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten