Afbeelding

Gouden Pollepel en lovende woorden voor Kelvin Lin

Algemeen

Het hele jaar door bezoeken culinair recensenten van de regiokranten AD Rotterdams Dagblad, AD Utrechts Nieuwsblad, AD Groene Hart en AD Haagsche Courant restaurants in de regio. De restaurants met de beste cijfers krijgen een Gouden Pollepel. Eigenaar en chef-kok Kelvin Lin van Restaurant Nayolie  werd beoordeeld met een 8,5. Voor de voor-, hoofd- en nagerecht kreeg hij drie keer een 9 van culinair verslaggever Ellen Lengkeek van het AD,  'Wat is dit waanzinnig goed', schreef ze in de recensie. Kelvin ontving de Gouden Pollepel uit handen van topkok Herman de Blijker en Thérèse Boer, gastvrouw, sommelier en eigenaar van de Librije in Zwolle.

Kelvin Lin heeft een groot deel van zijn culinaire ervaring opgedaan in Azië. Zijn gerechten met Maleisische, Japanse en Thaise invloeden fleurt hij op met bloemen en kruiden uit zijn eigen kruidentuin op het dak van Nayolie. Vooral het voorgerecht bleef Lengkeek bij: 'We veren op, kijken elkaar aan en kunnen het bijna niet bevatten', schreef ze in AD Haagsche Courant. 'Wat hier gebeurt is zinnenprikkelend goed. Het is bijna ontroerend. En dan moet de verse tonijn met madras in een groene, licht schuimige vinaigrette van limoenblad, kousenband, met mini-meloentjes voor bitterheid, en de zachte milde Bressekip in witte kimchisaus nog komen.'

bron: AD Haagsche Courant
Foto's: Nayolie

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
GroenLinks- PvdA: Let there be light in Voorschoten! 2 uur geleden
Afbeelding
Hoe minder energiegebruik? 2 uur geleden
Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 8 uur geleden 2
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 19 apr, 15:54
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 19 apr, 15:50