Veel geïnteresseerden voor Starrenburg III, het nieuwbouwproject van De Raad en Niersman. Foto: VSK
Veel geïnteresseerden voor Starrenburg III, het nieuwbouwproject van De Raad en Niersman. Foto: VSK

Veel belangstelling voor nieuwbouwproject Starrenburg III

Algemeen

Na een kwartier waren er al zo'n 50 belangstellenden binnen tijdens de inloopavond maandagavond over het stedenbouwkundig plan Starrenburg III, georganiseerd door projectontwikkelaars De Raad Bouw en Bouwbedrijf Niersman. De belangstelling voor de 325 huizen, waarvan de bouw waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2021 begint, blijkt behoorlijk groot. 

De twee projectontwikkelaars hebben het grootste deel van het stuk grond naast de wijk Starrenburg II, van de Veurseweg tot aan de Vliet, al in bezit. 'Het laatste deel is van Van der Valk maar dat wordt vooralsnog niet bebouwd', legt adjunct directeur Wouter de Wolff uit.  'Het overleg met de gemeente is in een ver gevorderd stadium en volgend jaar kunnen we beginnen met bouwrijp maken. Dat gaat een ingenieursbureau begeleiden want de grond is hier heel slap. Welke methode we gaan gebruiken om ervoor te zorgen dat de boel niet te erg verzakt, is nog niet bekend, er zijn verschillende mogelijkheden.'

Zomer 2021
Er zijn in totaal 325 huizen gepland. 'Luxe villa's aan het water, twee onder een kap, rijtjeswoningen, luxe appartementen en 15% sociale koop- en 15% sociale huur woningen', zegt De Wolff. 'De appartementengebouwen worden 4 en 6 verdiepingen hoog. De prijzen van de woningen zijn nog niet bekend, dat is helemaal afhankelijk van hoe de markt zich ontwikkelt. Er wordt met betonnen casco gewerkt, zeg maar prefab, en dat gaat snel. We verwachten dan ook na de zomer van 2021 de eerste woningen al te kunnen opleveren.'

Groen en water
In de wijk wordt veel groen gepland en er komen speciale sloten die rechtstreeks op de Vliet aangesloten zijn. De watergangen zijn ca. 12 meter breed om het varen en aanlegsteigers mogelijk te maken. In samenwerking met het Hoogheemraadschap wordt de exacte hoeveelheid polder- en boezemwater berekend die hiervoor nodig is. 
De woningen worden gebouwd in een dorpse landelijke stijl en de Mariahoeve, de boerderij, blijft bestaan. Vrijwel alle bewoners kijken uit op het groen. 
De ontsluitingsweg van de wijk komt conform de huidige plannen niet op de Veurseweg uit maar het verkeer wordt via Starrenburg II naar de doorgaande weg geleid.  

Ideeën
'We naderen nu het einde van de ontwikkelingsfase en hopen snel verder te kunnen', aldus De Wolff. 'Deze inloopavond was vooral bestemd voor belanghebbenden, wat willen zij nog veranderen aan het stedenbouwkundig plan? Daarop gebaseerd komt dan het beeldkwaliteitsplan. Wie nog ideeën heeft voor de wijk kan deze voor 24 december sturen aan info@woneninstarrenburg.nl. 

Inschrijven
Inschrijven voor de woningen is nog niet mogelijk, wel kunnen belangstellenden zich via www.woneninstarrenburg.nl aanmelden voor nadere informatie.
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 1 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 5 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 5 uur geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 22 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 25 apr, 15:55