Foto: volgdeboor.nl
Foto: volgdeboor.nl Foto: Marjolein

Rijnlandrouteboor Gaia onder Het Wedde door

Algemeen

(bron volgdeboor.nl) Gaia boort vlak voor de kerst langs Zwembad Het Wedde en recht onder Golfbaan Het Wedde. Op bezoek bij de beheerder is de eerste vraag: Maken jullie je zorgen om die perfecte groene mat? "Zorgen moet je dóen, niet máken", zegt greenkeeper Barry Lotgerink Bruineberg meteen, en ook heel toepasselijk voor zijn werk. Directeur Gerard van Hal valt hem bij: "Nee zorgen maken we ons niet. Het is een grappig idee dat nagenoeg onder onze golfbaan kerstmis wordt gevierd door de tunnelboorders".

Tijdens ons bezoek waait het hard. "Wind is de vijand van een golfer, regen niet", zegt Barry. Hij is verantwoordelijk voor het op orde houden van de golf yard en de groene omgeving eromheen. Op het eerste gezicht lijkt de plaats rondom de hole waar we staan te praten wel van kunstgras, zo strak ligt dat stukje erbij. "Welnee", zegt Barry, "dat is écht gras. 5x per week maaien we dat met 3 man tot 5 millimeter. De rest eromheen moet natuurlijk ook bijgehouden worden, maar de plaats rondom de hole moet een strakke en gladde mat zijn, zodat de golfbal precies rechtdoor gaat".

Van Hal heeft in de 20 jaar waarin hij de exploitatie van het sportieve gebied verzorgt nog niet eerder te maken gehad met zoiets unieks. Hij ziet de boorpassage echter vol vertrouwen tegemoet. "We worden gemonitord, en krijgen regelmatig even een belletje hoe het ermee staat." Als de tunnelbuis er eenmaal ligt, moet hij er rekening houden dat hij niet op elke plek meer iets kan bouwen vanwege de ondergrondse tunnel. "Dat zal geen probleem zijn. We willen natuurlijk geen hole in one hole hebben op 20 meter diep", zegt hij met een brede lach.

Meer info: www.volgdeboor.nl

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 16 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 17 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 17 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 17 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 22 uur geleden