Afbeelding

Bloembollenasiel in de Natuurspeeltuin en NLdoet op 14 maart!

Algemeen

In de Natuurspeeltuin staat sinds kort een bollenasiel-bak. Hier kunnen uitgebloeide bloembollenpotjes ingeleverd worden. Deze bollen gaan vervolgens naar IBG Cronesteijn, een dagbesteding van Gemiva-SVGGroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Deelnemers en begeleiders verzorgen de bollen, zodat ze volgend jaar weer in tuinen en parken kunnen bloeien. 

Hans Noort, deelnemer van IBG Cronesteijn, vertelt: "In de herfst hebben we zakken vol bloembollen uitgeplant in de Natuurspeeltuin in Voorschoten. Dat was hard werken maar als ze straks in bloei staan ga ik zeker kijken! Als het mooi wordt ben ik heel trots op ons werk."

U vindt het bollenasiel aan de voorzijde van het toiletgebouw in de speeltuin. Alle soorten bollen zijn welkom maar belangrijk is dat u de bollen met het blad eraan inlevert. Bollen hebben deze bladeren nodig om weer energie te maken voor de bloem van volgend jaar.

14 maart NLdoet

Nog even en de lente staat weer voor de deur! Om de natuurspeeltuin helemaal klaar te maken voor het komende speelseizoen, gaan we op de landelijke vrijwilligersdag NLdoet hard aan de slag met o.a. het weer goed begaanbaar maken van de rolstoelpaden en het opknappen van de minibieb. Zin om mee te doen? We beginnen op zaterdag 14 maart om 14:00 uur en opgeven kan door een mailtje te sturen naar info@natuurspeeltuinvoorschoten.nl Graag tot dan!

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum gisteren 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00