<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Sabine en Ton zijn beiden vrijwilliger bij Issoria en willen graag nieuwe collega’s enthousiast maken. Foto: PR Issoria
Sabine en Ton zijn beiden vrijwilliger bij Issoria en willen graag nieuwe collega’s enthousiast maken. Foto: PR Issoria (Foto: )

Hospice Issoria Leiden zoekt nieuwe zorgvrijwilligers

Mensen denken vaak dat een hospice somber is en het werk moeilijk. Niets is echter minder waar! Twee zorgvrijwilligers vertellen wat het werk zo waardevol voor hen maakt.

door: Thea de Vette

Ton en Sabine willen graag nieuwe collega’s enthousiast maken. “Het is fantastisch werk voor iedereen die zorgzaam is, enige levenservaring heeft en het fijn vindt om met mensen te werken.”

Hoe kwamen zij zelf bij Issoria? Sabine: “Ik verzorgde mijn vader tot aan zijn dood. Mijn kinderen waren uitgevlogen en het leek mij mooi ook anderen te helpen in hun laatste levensfase.” Ton: “Als iemand vijf jaar geleden had gezegd dat ik in een hospice zou gaan werken, had ik dat niet geloofd. Maar mijn vrouw werd ziek en overleed vervolgens werd ik mantelzorger voor mijn schoonmoeder.

“Dit werk verrijkt mijn leven. Dat gun ik anderen ook.”

Toen ik mijn winkel verkocht, wilde ik ook anderen bijstaan, maar twijfelde. Een vriendin gaf mij het juiste zetje en zei: “Ton, je kunt goed met mensen omgaan, hebt daadkracht en bent fit, doen!” Is het niet zwaar? Eensgezind: “Absoluut niet”. “Natuurlijk zijn er ook lastige momenten,“ zegt Ton, “maar onze gasten zijn meestal reëel en vinden het fijn bij ons.” “Ja”, vult Sabine aan, “wij ontlasten onze gasten en hun naasten. Wat daarvoor nodig is, verschilt per persoon. Dat maakt het boeiend, vraagt inlevingsvermogen en gepaste afstand.” Ton: "Hier komt men weer aan zichzelf en elkaar toe. De echtgenoot van een gaste zei eens: Nu kan ik weer partner zijn.” Sabine: “Wij voeren een groot huishouden en doen alles wat je thuis bij een zieke ook doet. Belangrijk is dat je er niet alleen voor staat. Je werkt in teamverband, krijgt een uitgebreide introductie en kunt scholingen volgen. Je werkt minimaal één dienst van vier uur per week waarvan ééns per maand in een weekend. Er zijn 35 diensten dus een dienst is goed in te passen.” Ton knikt bevestigend: “Dit werk verrijkt mijn leven. Dat gun ik anderen ook. Doen dus!”

Interesse? Neem dan kontakt op met Marieke Zegers, directeur Issoria via info@issoria.nl of 0715142275.  NB: de eerder aangekondige open avond zal geen doorgang vinden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten