<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Een lieve groet van een ouder voor de leerkrachten van de Fortgensschool. Foto: Juf Conny van der Krogt
Een lieve groet van een ouder voor de leerkrachten van de Fortgensschool. Foto: Juf Conny van der Krogt (Foto: )
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht (deel 4)

Juf Conny van der Krogt van groep 8 van de Fortgensschool houdt een dagboek bij over haar ervaringen in snel veranderend schoolleven. Vandaag, donderdag 19 maart: 

Vanmorgen startte met een ziekmelding. Er zijn in ons team veel mensen thuis uit voorzorg of met klachten. De helft van ons team is niet meer op school.

Bij aankomst op school vonden we op het schoolplein een lieve groet van een ouder. (zie foto) En halverwege de ochtend een ouder die spontaan een bos bloemen komt brengen. “Omdat jullie zo hard werken.”

Om 8.30 uur komen enkele ouders hun kind(eren) brengen. Zij gaan rustig aan de slag, verdeeld over 2 lokalen. Voor hen ook vreemd. Met andere kinderen in een klas bij een juf die je normaal gesproken niet voor je klas hebt. Deze kinderen hebben ouders die de hele dag met corona in de weer zijn, vanwege hun werk.

Vandaag aardig wat telefoontjes van ouders en van leerlingen die even een praatje willen maken of wat willen vragen over het werk. Vragen over de opdracht, soms ook over de hoeveelheid. “Juf, zoveel huiswerk heb ik nog nooit gehad.” Nu het einde van de eerste week nadert merken veel kinderen dat ze nog best flink moeten doorwerken om het werk voor deze week af te krijgen. 

Dit geeft enige spanning in huis, horen wij. We hebben voor alle kinderen een programma voor ongeveer 2 uur werk per dag gegeven. Kinderen zitten normaal gesproken 5 uur per dag op school, dus wij denken dat dit echt het minimum is wat zij moeten gaan maken. Natuurlijk is het anders als mama of papa naast je zit. De juf of meester vertelt het anders en heeft niet de hele tijd de gelegenheid om naast je te zitten. Best lastig, maar het lijkt erop dat iedereen wel zijn draai heeft gevonden.

Na onze werkdag ontvingen we heel leuke en lieve filmpjes van onze collega. Spontaan ingezongen liedjes waar zij zo om bekend is. Heerlijk om even met elkaar hier met een grap op te reageren.Vanavond maar eens de dagschotel van Het Wapen uitproberen!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten