<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Burgemeester Bouvy-Koene is weer aan het werk. Foto: R. v.d. Poel
Burgemeester Bouvy-Koene is weer aan het werk. Foto: R. v.d. Poel (Foto: Rita van de Poel)
Regio nieuws

Burgemeester Bouvy-Koene: maatregelen hard nodig!

Burgemeester Bouvy-Koene is weer aan het werk. Merendeel van huis uit want ook zij houdt zich aan de maatregelen die gisteren werden verlengd tot eind april. ‘Voor Voorschoten verandert er niet veel’, antwoordt de burgemeester desgevraagd. ‘Alle maatregelen van nu blijven van kracht maar we moeten ons er wel állemaal aan houden, willen we het virus onder controle krijgen'. 

Maar hoe gaat het met haar zelf? ‘Gelukkig een stuk beter en ik ben ook met enige regelmaat weer op het gemeentehuis. Helemaal mobiel ben ik natuurlijk nog niet maar ik moet toch naar kantoor want er zijn stukken die een handtekening van mij nodig hebben. Overleggen doen we op het gemeentehuis natuurlijk online en houden afstand.’ 

Uiterste best
De verlenging van de maatregelen had ze, net als iedereen, wel verwacht. ‘Scholen blijven dicht, mensen werken thuis, horeca gesloten, het zijn uitzonderlijke tijden. Ik ben onder de indruk van de inzet en creativiteit van zoveel mensen die proberen hun werk te doen. Zoals de leerkrachten die elke keer weer iets nieuws moeten uitvinden om de kinderen te onderwijzen. Ik heb ook bewondering voor de ouders en kinderen die het thuis samen moeten doen: leren en werken en dan ook nog eens de sociale contacten missen. Of die mensen die onze senioren verzorgen en proberen wat afleiding te geven. Ze hebben het moeilijk.

En de horeca-ondernemers die op veel manier proberen mensen te bedienen, maar ook andere ondernemers die geconfronteerd worden met teruglopende omzetten en alternatieven zoeken. Iedereen doet zijn uiterste best om in deze abnormale tijden er toch het beste van te maken. Net als de ambtenaren die onder moeilijke omstandigheden inwoners willen helpen. Lang niet alles is meer mogelijk maar wat wel kan, doen ze ook. Dan heb ik het nog niet eens over onze zorgmedewerkers, de verpleegkundigen, artsen en alle anderen in de overvolle ziekenhuizen. 

Jeugd
Daarom is het ook zo belangrijk dat wij allemaal de voorgeschreven maatregelen volgen. Houd die anderhalve meter afstand van elkaar en zorg dat niemand kan worden besmet. En dan roep ik speciaal de jeugd op. Ook de afgelopen dagen hebben boa’s en politie weer groepjes tieners moeten waarschuwen. We krijgen er ook meldingen over vanuit de samenleving. Natuurlijk, het is niet leuk om je vrienden niet te zien maar kom niet bij elkaar. Als je het dan niet voor jezelf doet, doe het dan voor je familie. Jij wordt misschien niet ziek maar ouders, broertjes of zusjes of zelfs je grootouders en anderen kunnen wel ziek worden en de gevolgen zijn vaak heel ernstig.’

Naar buiten
Voorschoten probeert zo veel mogelijk te handhaven op het verbod van samenscholing. Wordt er nog iets afgesloten? ‘Nee, we hebben besloten om de Voorschotense parken open te houden. Mensen moeten ook een ommetje kunnen maken. Ook de weekmarkt op vrijdag blijft maar is wel beperkt tot alleen kramen met eten en mensen moeten ook hier afstand houden. Toch zijn er in de nabije regio wel maatregelen. De Seringenberg/de Horsten en het Wassenaarse strand worden voorlopig in het weekend gesloten. Door de week zijn ze wel open maar we zien ook dan dat er grote groepen mensen komen. Dat is niet handig. Wil je wandelen en zie je meerder mensen, rij dan door en kom een andere keer. Ook merken we dat fietsers in groepjes op pad gaan. Dat is prima maar neem die afstand van 1,5 meter. Onze boa’s en politie kunnen er niet achteraan rennen.

We moeten sowieso zuinig doen met de inzet voor wat betreft handhaving. Zoals bekend is de Voorschotense capaciteit niet groot en op dit moment is de groep al overbelast. Ik voorzie niet dat de maatregelen snel worden versoepeld en we doen er alles aan om te vermijden dat mensen omvallen maar dat heeft alles te maken met hoe iedereen zich gedraagt. 

Ik vertrouw dan ook op het gezonde verstand van álle inwoners en zich te houden aan de maatregelen om niemand in gevaar te brengen. Het is niet makkelijk maar samen komen we er doorheen'.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten