Afbeelding

Pontje ook tijdens Paasweekend uit de vaart

Algemeen Regio nieuws

Ook komend weekend, het Paasweekend, wordt het pontje over de Vliet uit de vaart gehaald. Van vrijdagochtend 10 april tot en met maandagavond 13 april wordt het aan de kant gehouden. 

Het pontje werd ingezet tijdens de werkzaamheden aan de Vlietbrug die eind februari begonnen. Tijdens het werk is de aandrijving van het beweegbare deel van de brug hersteld en de technische installatie vervangen. Bovendien is de originele blauwe kleur weer terug en is de brug weer echt ‘de blauwe brug’. 

Het pontje dat tijdens het werk over de Vliet vaarde, werd afgelopen weekend al uit de vaart genomen omdat te veel mensen er gebruik van maakten. Datzelfde gebeurt dus komend weekend. 

De provincie verwacht dat de brug op 16 april weer open gaat voor voetgangers en (snor) fietsers. Van 15 op 16 april is de Vliet gestremd voor al het vaarverkeer.

De gemeente meldt op haar website: 'De komende week is het pontje uitsluitend voor woon- en werkverkeer toegankelijk. Tijdens de oversteek geldt er een maximum aantal van 5 personen. Ook vragen we u dringend de instructies van de schipper op te volgen. We blijven in de gaten houden of de situatie veilig blijft. Anders zijn we genoodzaakt het pontje stil te leggen. Uiteraard hopen we erop dat we deze situatie kunnen voorkomen, dus laten we er samen voor zorgen dat het veilig blijft.'

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 31 minuten geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 57 minuten geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 17 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 21 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 22 uur geleden