Afbeelding

Filmtheater in Coronatijd: voorlopig geen voorstellingen in de zaal maar wel online

Algemeen

Voorschoten - Het filmtheater zal voorlopig dichtblijven maar heeft wel tips voor u:  ‘Als het internet maar blijft werken zijn we voorlopig onder de pannen’, melden de vrijwilligers van het filmtheater. ‘Met dank aan het tv-programma Radar sturen we de tip voor het legaal bekijken van een film van Pathé Thuis. Daarnaast zijn er weer extra filmtips van Eye Amsterdam. In de komende tijd zullen we via mail en Facebook af en toe nieuwtjes met u delen. Met z'n allen kijken we uit naar de viering van "B-day" waarop we weer zorgeloos naar buiten kunnen! ‘

Pathé Thuis trakteert (uit de nieuwsbrief van Avro/Tros Radar)
Bioscoopuitbater Pathé heeft met zijn streamingdienst Pathé Thuis een actie gestart waarmee iedereen gratis films kan kijken. Het bedrijf kiest elke dag één film uit die een maand gratis bekeken kan worden.

Elke dag wordt op de Facebookpagina van Pathé bekendgemaakt welke film er die dag gratis bekeken kan worden. Daar staat een actiecode bij. Als je interesse hebt om die te bekijken, kun je op de website van Pathé die code invoeren en de film bekijken.

Gratis account
Als je nog geen account bij Pathé hebt, moet je die eerst aanmaken. Dit is gratis en je wordt niet later alsnog met betalingen opgezadeld. Alleen als je een andere film wilt kijken die buiten de actie valt, moet je daar los een paar euro per film voor neerleggen.

Check regelmatig
Ook als je niet van plan bent om die avond een film te kijken, is het verstandig om op tijd te kijken wat het nieuwste aanbod is. De codes kun je namelijk alleen invoeren op de dag dat ze gepubliceerd zijn, maar zodra ze ingewisseld zijn, heb je 30 dagen om de film te bekijken.

Kort voor Kids
Ook via Eye is er iedere week een korte film met een spel-, kijk- of maakopdracht voor ouders en kinderen. Deze week "Vriend Jaap haalt suiker", over slapstick. Geschikt voor kinderen van 6-10 jaar.

Open Culture
De filmlijst van Open Culture biedt toegang tot 1.1500 gratis klassiekers, waaronder stille films, Alfred Hitchcock- en Charlie Chaplin-titels en Oscarwinnaars. Ook Internet Archive heeft een overzicht verzameld op thema en genre.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 11 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 17 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 17 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 18 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 18 uur geleden