Geen open eettafel maar wel een gratis daghap van Het Wapen van Voorschoten. Voorschoten Voor Elkaar regelde het voor de vaste gasten. Foto: pr
Geen open eettafel maar wel een gratis daghap van Het Wapen van Voorschoten. Voorschoten Voor Elkaar regelde het voor de vaste gasten. Foto: pr

Open eettafel maar dan anders...

Algemeen Regio nieuws

Afgelopen dinsdag  werden alle vaste deelnemers aan de ‘Open Eettafel’ eenmalig verrast met een verse daghap. Bereid door restaurant “Het Wapen van Voorschoten” en thuisbezorgd door enthousiaste vrijwilligers van Voorschoten Voor Elkaar. 

Sinds jaar en dag eten ongeveer 30 Voorschotenaren eens in de twee weken op dinsdag een warme maaltijd met elkaar. Ooit begonnen in de Merelhof, inmiddels alweer bijna een jaar in de Odensehuiskamer in Vliethuis. Voor een gering bedrag is er een gezamenlijke warme maaltijd. Een mooi burgerinitiatief dat wordt ondersteund door de brede welzijnsorganisatie Voorschoten Voor Elkaar. 

En toen kwam corona!
De locaties van Voorschoten Voor Elkaar, dus ook de Odensehuiskamer in Vliethuis, moesten hun deuren sluiten en zo verviel voor 30 mensen – voornamelijk ouderen – ook dit gewaardeerde maaltijdinitiatief.

 Voorschoten Voor Elkaar besloot om de trouwe gasten van de ‘Open Eettafel’ te trakteren op een heerlijke maaltijd van Het Wapen van Voorschoten. Dankzij een subsidie van Fonds 1818 kon dit gerealiseerd worden. Een win-win: het is bekend dat ook horeca ondernemingen zware tijden hebben door de coronacrisis.

Thuisbezorgservice
Voorschoten Voor Elkaar hoopt dat de dankbare klanten van de ‘Open Eettafel’ de weg naar de diverse horecagelegenheden in Voorschoten nu weten te vinden. Meerdere restaurants bieden – zolang de corona maatregelen gelden – een lekkere maaltijd tegen een redelijke prijs en bezorgen deze aan huis.

Voorschoten Voor Elkaar is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 071 - 561 90 01, voor vragen of gewoon een praatje. Kijk op www.voorschotenvoorelkaar.nl voor meer informatie. 

Bron: Voorschoten Voor Elkaar 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 12 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 15 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 21 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 28 mrt, 09:00 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9