Herman Lodder bespeelt ook deze Koningsdag weer het orgel van de Dorpskerk. Foto: PR
Herman Lodder bespeelt ook deze Koningsdag weer het orgel van de Dorpskerk. Foto: PR

Orgelconcert Koningsdag gaat wel door

Algemeen Regio nieuws

Op maandag 27 april (Koningsdag) zal het traditionele orgelconcert zoals ieder jaar worden verzorgd door Herman Lodder, de organist van de Dorpskerk. Alleen speelt hij dit jaar niet voor een altijd goed met toehoorders gevulde kerk, maar voor een lege kerk. Het concert duurt van 12:45 tot 13:45 uur en kan worden beluisterd en bekeken via de link op www.dorpskerkvoorschoten.nl

Met gebruikmaking van de moderne techniek is het gelukkig toch mogelijk een feestelijk en hoopvol geluid te laten horen in deze voor velen van ons moeilijke tijd.

Op het afwisselende programma staan werken van componisten uit vijf landen en uit vijf eeuwen. Herman Lodder zal ook een compositie van hemzelf ten gehore brengen.

Leuk om te vermelden is dat de Dorpskerk recent is gerenoveerd en dat het Zeemans hoofdorgel (1300 pijpen) dit jaar zijn 300-ste verjaardag viert. Bij dit jubileum zal dit najaar uitgebreid worden stilgestaan.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 10 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 11 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 11 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 11 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 16 uur geleden