Afbeelding

Wees Loyaal, Koop Lokaal Sietse Baars Interieurvakman

Algemeen Ondernemer in beeld

Wees loyaal, Koop Lokaal! Juist nu is het belangrijk Voorschotense ondernemers te steunen. Wij zochten ze op en luisterden naar hun verhaal, hoe vergaat het ze tijdens de Corona crisis?

Sietse Baars kun je rustig een BV’er noemen, een Bekende Voorschotenaar. Als interieurvakman heeft hij in menige woning in Voorschoten raambekleding aangebracht, vloeren gelegd, trappen bekleed, behangen, zonnewering en horren aangebracht en hij is bovendien bekwaam in het stofferen van meubels.

Daarnaast is Sietse brandweerman bij de vrijwillige brandweer in Voorschoten, ook in die hoedanigheid hebben veel mensen Sietse aan het werk gezien.

Sinds vorig jaar zomer is hij voor zichzelf begonnen. Aanvankelijk was hij in dienst bij Dennis Waardenburg, ook geen onbekende in Voorschoten. Dat combineerde hij met lesgeven op het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. ‘Daar kwam ik als brandweerman nog wel eens in de problemen want omdat ik ook bij een gespecialiseerd team werk werd ik nogal eens uit de les opgeroepen. Toen ik gevraagd werd om fulltime les te gaan geven besloot ik het roer om te gooien en voor mijzelf te beginnen als allround interieurvakman. Ik kan nu makkelijker mijn werk even laten liggen als mijn pieper gaat’.

Sietse werkt van huis uit, ‘met mijn stalenboeken ga ik bij klanten langs die dan in alle rust een passend product of stoffering kunnen uitzoeken. Van de Corona crisis merk ik wel de gevolgen, klanten stellen nu vaak de afspraak uit met een paar weken maar er gaat ook werk door. Ik werk meestal alleen en vaak ook in een leeg huis en verder neem ik de maatregelen die nodig zijn “alles met verstand”, is daarbij mijn motto’.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 4 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 8 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 9 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 10 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 11 uur geleden