Foto: Voedselbank Voorschoten
Foto: Voedselbank Voorschoten

Nieuw rekeningnummer Voedselbank

Algemeen Regio nieuws

In de krant van 1 mei is helaas in het artikel dat de Voedselbank instuurde, het verkeerde rekeningnummer opgenomen. Onderstaand alsnog het artikel, nu met het juiste rekeningnummer. 

Vorige maand schreef deze krant een artikel over het wel en wee van onze lokale Voedselbank 'in tijden van Corona'. Daaruit bleek dat de gevolgen voor onze voedselbank nog beperkt waren. Sterker: er waren niet alleen veel mensen die zich aanmeldden als vrijwilliger maar ook heel wat andere acties uit de samenleving die de voedselbank ten goede kwamen.

Een paar voorbeelden: een bedrijf in Rotterdam dat schepen bevoorraadt, bood een behoorlijk grote partij verse waren en andere producten aan, wegens een afgezegde levering.
Een ondernemer bood 500 liter biologische volle melk aan, die hij normaal verkoopt aan de horeca voor in de cappuccino.

'Die partij hebben we helaas niet kunnen aannemen vanwege de zeer beperkte houdbaarheid. Maar men dacht aan ons en dat is mooi.' En zoals altijd waren er weer veel particulieren die producten kwamen schenken bij de Voedselbank zelf.

'Ik wil hierbij dan ook graag iedereen die onze voedselbank de afgelopen tijd gesteund heeft, in natura of in geld (en dat waren er velen), of als potentiële vrijwilliger, heel hartelijk bedanken voor hun steun, aldus Floris van Gulick, voorzitter van Voedselbank Voorschoten. "Als je ziet wat er de afgelopen tijd gedoneerd is, dan maakt je dat toch trots in dit dorp te wonen!In hoeverre deze situatie zal blijven bestaan is onduidelijk. Alom wordt verwacht dat het aantal cliënten van de voedselbanken in Nederland sterk zal stijgen de komende maanden, terwijl we geen inzamelingen bij supermarkten kunnen doen.

De koepelorganisatie Vereniging van Nederlandse Voedselbanken sprak zelfs over wellicht tienduizenden nieuwe cliënten over heel Nederland.

Mocht dat inderdaad gebeuren dan zullen wij als Voedselbank Voorschoten snel moeten schakelen om die instroom aan te kunnen. En daarvoor zal geld nodig zijn.

Vandaar dat wij onze oproep om te Voedselbank financieel en in natura te blijven steunen hierbij herhalen: doneren kan op NL71RABO0126642850 t.n.v. Stichting Voedselbank Voorschoten.

Nogmaals: heel hartelijk dank, Voorschoten.'

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 9 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 11 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 12 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 17 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10