<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: VSK
Foto: VSK (Foto: )
Kunst & Cultuur

Actie van Voorschotenaren voor elkaar: #dasliefvoorschoten

  Cultuur

Nu veel Voorschotenaren door het coronavirus nog maar weinig mensen zien, wordt het tijd voor een bijzondere actie: #dasliefvoorschoten. Bibliotheek Voorschoten en Voorschoten Voor Elkaar slaan hiervoor de handen ineen. 

Wij vragen iedereen in Voorschoten een kaartje, bemoedigend briefje of tekening te maken. Deze berichten kun je inleveren in de speciale brievenbus die tijdens onze Boekenservicetijden buiten staat bij Bibliotheek Voorschoten (Wijngaardenlaan 4) of Voorschoten Voor Elkaar (Schoolstraat 174). Samen met vrijwilligers zorgen we ervoor dat de berichten bij Voorschotenaren worden bezorgd die op dit moment weinig mensen ontmoeten. Iedereen kan meedoen en meerdere berichten inleveren mag natuurlijk altijd. Zo maken we toch nog persoonlijk contact.

Maak jij al gebruik van onze Boekenservice?
Boeken lenen kan via onze Boekenservice. Via de website of telefonisch geef je door welke boeken je wilt lezen, onze medewerkers zetten de boeken voor je klaar en maken telefonisch een afspraak om ze op te halen. Leners die aan huis gebonden zijn kunnen gebruik maken van de thuisbrengservice.Ook voor het terugbrengen of laten ophalen van materialen dient een afspraak gemaakt te worden.Meer informatie op onze website www.obvw.nl, e-mail info@obvw.nl of telefonisch met Voorschoten 071 561 56 78 of Wassenaar 070 511 33 97.
De afspraken voor de Boekenservice en/of Thuisbrengservice worden bevestigd door de bibliotheekmedewerker. Wij behandelen de e-mails op volgorde van binnenkomst. Het is niet nodig om hier achteraan te bellen.

Digitaal spreekuur gaat online
Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur kun je telefonisch jouw digitale vragen stellen aan onze digi-vrijwilliger Anja Slegt. Neem contact op via 071 561 63 49. Ook is het mogelijk om je vraag te stellen via onze website.Neem contact op via 071-5616349. Ook is het mogelijk om je vraag digitaal te stellen www.obvw.nl. Je krijgt dan binnen een week maar uiterlijk de volgende dinsdag antwoord.

Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar heeft een eigen Digitale Huiskamer!
Sinds enkele weken hebben wij een Digitale Huiskamer. Nu we niet meer fysiek kunnen ontmoeten, dan wel digitaal! Veel enthousiaste reacties hebben wij al mogen ontvangen van dorpsgenoten en verenigingen. Zij sturen ons mooie filmpjes waarin zij gedichten voorlezen of korte workshops geven. Ook geven zij genoeg mooie boekentips! Wil je zelf ook een bijdrage leveren? Stuur dan een bericht naar huiskamer@obvw.nl

Zelf zijn we actief met het maken van filmpjes over plaatsgenoten die iets willen delen. Zo hebben wij een filmpje gemaakt met Peter Knijnenburg, die vertelt over zijn recent verschenen boek ‘Toen hun jeugd stopte: Wassenaarders praten over 1940 -1945’. In Voorschoten is de wijnmakerij van Dick van Straalen bezocht. Natuurlijk houden we ook rekening met de jeugd; elke week plaatsen wij een mooi voorleesverhaal.

De Digitale Huiskamer is te vinden op www.obvw.nl. Ook vind je daar allerlei thuistips voor volwassenen en kinderen over de mogelijkheden om thuis te kijken, leren, luisteren en lezen.
Heb je in deze periode meer tijd en zin om te lezen? Word dan lid van de bibliotheek! Dit kan online via onze website. Wij verwelkomen u graag!

Juridisch Spreekuur gaat digitaal door
Iedereen met juridische vragen kan op elk moment van de dag via het webformulier op www.obvw.nl kosteloos zijn of haar vraag indienen.
Voorschotense advocate Frederike Werts of Wassenaarse notarieel jurist Mr. Tanneke den Hartog nemen per mail of telefonisch contact op om jouw vraag te beantwoorden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten