Charlie Aptroot is benoemd tot waarnemend burgemeester van Voorschoten. Foto: VSK
Charlie Aptroot is benoemd tot waarnemend burgemeester van Voorschoten. Foto: VSK

Charlie Aptroot waarnemend burgemeester Voorschoten

Politiek Politiek

VVD’er Charlie Aptroot is door de Commissaris van de Koning Jaap Smit benoemd tot waarnemend burgemeester van Voorschoten. Hij vervangt hiermee tijdelijk burgemeester Pauline Bouvy-Koene die wegens ziekte langdurig uit de roulatie is. 

Aptroot was van 2003 tot september 2012 Tweede Kamerlid voor de VVD met onder andere Verkeer en Vervoer in zijn portefeuille. Daarna werd hij benoemd tot burgemeester van Zoetermeer, een functie die hij in maart van dit jaar neerlegde. In 2017 was hij ook waarnemend burgemeester van Wassenaar. In die hoedanigheid had hij ook regelmatig overleg met burgemeester Bouvy-Koene. Aptroot wordt in september dit jaar 70 jaar.

Na een gesprek met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris van de Koning de heer Aptroot voorgesteld als waarnemend burgemeester van Voorschoten. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in deze voordracht.

Smit licht zijn besluit toe: “Door het tijdelijk terugtreden van Pauline Bouvy-Koene moesten we snel schakelen om een geschikte kandidaat aan te wijzen als waarnemend burgemeester in Voorschoten. Die hebben we in de persoon van Charlie Aptroot kunnen vinden. Als oud-wethouder en oud-waarnemend burgemeester van Wassenaar is hij goed bekend in de regio en met de werkorganisatie Duivenvoorde waarin de gemeenten Voorschoten en Wassenaar samenwerken. De vraag die vorige maand in de media speelde waarom Aptroot niet wat langer, maar dan als waarnemer, zou kunnen aanblijven in Zoetermeer gelet op de coronacrisis, is eenvoudig te beantwoorden. Op dat moment was in overleg met de gemeenteraad van Zoetermeer reeds gekozen voor Jan Pieter Lokker als waarnemer. Ik ben Charlie Aptroot erkentelijk dat hij op korte termijn beschikbaar is om Voorschoten in deze bewogen tijden dienstbaar te zijn.’’

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 3 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 10 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 12 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42