<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
H. Laurentiuskerk aan de Leidseweg. Foto: VSK
H. Laurentiuskerk aan de Leidseweg. Foto: VSK (Foto: )
Regio nieuws

Welkom in de Laurentiuskerk

(persbericht) Vanaf zondag 14 juni mogen er weer publieke zondagsvieringen gehouden worden in de H. Laurentiuskerk aan de Leidseweg. 

De weekvieringen starten op dinsdag 9 juni om 9.00 uur en donderdag om 19.00 uur.  In de maand juni nog met maximaal 30 gelovigen. In juli met maximaal 100. Vanwege het coronavirus zijn er allerlei maatregelen genomen. Natuurlijk zijn de bekende basisregels van kracht. De belangrijkste verandering is dat voor de vieringen op zondag en door de week gereserveerd moet worden. Hieronder leest u hoe dat in zijn werk gaat.

Plaats reserveren voor zondag
Aanvragen is mogelijk per telefoon of per e-mail vanaf maandag 8 juni om 9:30 uur.Daartoe kunt u een e-mail sturen naar: kerkelijkbureau@rkvoorschoten.nl. Op maandag en woensdag kunt u tussen 9:30 en 11:00 uur ook bellen met het kerkelijk bureau op telefoonnummer 071-5612508.

Uw aanvraag wordt omgezet in een “kaart”.De kaarten zijn persoonsgebonden. Kaarten worden bij voorkeur gemaild maar kunnen ook opgehaald worden bij het kerkelijk bureau op maandag of woensdagochtend tussen 9.30 uur en 11 uur. De kaart kan op zondag geprint meegenomen worden of kan men op de telefoon laten zien.

Kaarten worden toegekend in volgorde van binnenkomst van de aanvraag. Als er geen plek is, komt men in aanmerking voor de volgende zondagse viering waarbij wel plek is. Er kan niet voor een bepaalde zondag worden gereserveerd. Zo willen we voorkomen dat altijd dezelfde personen in de kerk zitten, namelijk degenen die snel reserveren. Op deze manier komt iedereen aan de beurt, zij het misschien op een andere zondag.

Doordeweekse vieringen
Voor de doordeweekse vieringen, te weten dinsdag 9.00 uur en donderdag 19.00 uur is een kaart niet nodig. Voor deze vieringen moet wel worden gereserveerd via het e-mailadres of telefoonnummer hierboven omdat er aan een maximum van 30 personen moet worden gehouden.

Openstelling kerk
Op de dagen dat er geen viering is blijft, vooralsnog, de kerk opengesteld van 11 tot 12 uur.

Livestream
De zondagse livestream van de Parochie blijft gewoon doorgaan omdat nog niet iedereen naar de kerk kan komen. Op www.rkvoorschoten.nl of op www.parochie-augustinus.nl vindt u wanneer de volgende livestream is. Ook vindt u daar meer informatie over het protocol met de genomen maatregelen en aanwijzingen voor in de kerk.

We zijn blij dat de vieringen weer opgestart mogen worden. De veiligheid van de kerkbezoekers is het allerbelangrijkste.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten