<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
De natuurspeeltuin start weer met activiteiten.
De natuurspeeltuin start weer met activiteiten. (Foto: Natuurspeeltuin Voorschoten)
Regio nieuws

Natuurspeeltuin Voorschoten organiseert weer activiteiten!

Even leek het erop dat door de coronacrisis het hele activiteitenseizoen 2020 van de Natuurspeeltuin in het water viel. Maar gelukkig, de maatregelen zijn iets versoepeld en in aangepaste vorm mogen er weer leuke dingen georganiseerd worden! 

Op zaterdag 11 juli trapten we het seizoen alsnog af met een wildplukwandeling in samenwerking met ‘Daphne Struint’. 15 kinderen gingen, zonder ouders, maar onder begeleiding van Daphne en drie vrijwilligers van de speeltuin, op pad om eetbare kruiden en bloemen te vinden. Na al het wandelen en verzamelen maakten de kinderen van hun vondsten een lekkere spread voor op een broodje. Wat een gezellige en leerzame middag!

Zomerfeest 27 augustus

Ook zin om aan te sluiten bij een evenement van de speeltuin? Dat kan! Op 27 augustus vieren we het zomerfeest. Het middagprogramma, met poppenkast, waterspelletjes en een kijkje bij de natuurboerderij, is helaas al vol. Voor het avondprogramma, voor kinderen vanaf 7 jaar, zijn er nog wel een paar plekjes. Van 18:30 tot 21:00 uur gaan we allemaal leuke dingen doen, zoals djembé spelen en koken op het kampvuur. De kosten bedragen €3,- per kind en je kunt je aanmelden kan door een berichtje te sturen naar info@natuurspeeltuinvoorschoten.nl.

Onderhoud en nieuwe speeluitdagingen

De Natuurspeeltuin is nooit klaar. Er is altijd wel onderhoud nodig, onkruid dat gewied moet worden en klusjes die nog af moeten. Op de facebookpagina en website staan de actuele data van klusmiddagen en –avonden, voor wie eens wil helpen. Om de kosten te dekken, is de speeltuin afhankelijk van giften en donaties. Onlangs hebben we weer een mooi bedrag mogen ontvangen. Fonds 1818 heeft maar liefst €9200,- beschikbaar gesteld en dit bedrag is onder andere gebruikt voor het uitbreiden van een onze klimpaal. Je kunt nu via een touwladder naar boven klimmen om daar van het uitzicht te genieten. De rest van het bedrag zal ingezet worden voor de beplanting van de strandwal, een loeppaal en een regenton.

Meer info: www.natuurspeeltuinvoorschoten.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten