<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Waarnemend burgemeester Aptroot roept inwoners op de contactgegevens bij horecabezoek achter te laten. Foto: La Casita
Waarnemend burgemeester Aptroot roept inwoners op de contactgegevens bij horecabezoek achter te laten. Foto: La Casita (Foto: )
Regio nieuws

Burgemeester Aptroot: geef uw contactgegevens door bij horecabezoek

(persbericht gemeente) Maandag 10 augustus is de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Hollands Midden ingegaan. In deze verordening zijn de nieuwe coronaregels uitgewerkt die de minister-president heeft aangekondigd tijdens de persconferentie van vorige week. Voor Voorschoten betekent dit met name dat horecaondernemingen hun gasten moeten vragen om hun contactgegevens.

Burgemeester Charlie Aptroot: “Hoewel registratie voor bezoekers zelf niet verplicht is, druk ik u op uw hart hieraan mee te werken. Het maakt het makkelijker voor de GGD om u snel op te sporen als u mogelijk in contact bent geweest met iemand die besmet is. Zo voorkomen we samen dat het virus om zich heen kan grijpen.”

Niet verslappen
Voor burgemeester Aptroot blijft voorkomen het belangrijkste middel tegen verspreiding van het coronavirus. “Wij zijn misschien klaar met het virus. Maar het virus is nog niet klaar met ons. Dat zien we aan de uitbraken die her en der plaatsvinden. Ook in onze regio. Wij wonen in een van de drukst bevolkte gebieden van Nederland. Een gebied dat ook veel toerisme en dagjesmensen trekt. Willen we het virus onder controle houden, dan mogen we niet verslappen. Het is prachtig weer en we zitten midden in de vakantieperiode. Daar willen we allemaal van genieten. Daarom moeten we juist nu waakzaam zijn. Dus neem uw verantwoordelijkheid en houd u aan de maatregelen. Houd anderhalve meter afstand, buiten én binnen. Ga niet naar drukke plekken. Was uw handen regelmatig. Als u ziekteverschijnselen vertoont, ook milde, blijf dan thuis en laat u testen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten