<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: VSK
Regio nieuws

Wethouder Cramwinckel: 'We mogen trots zijn op Voorschoten'

(persbericht gemeente) Ook dit jaar staat Voorschoten weer in de top tien van de beste woongemeenten van Nederland. Dat blijkt uit het onderzoek dat Elsevier Weekblad en Bureau Louter elk jaar uitvoeren onder alle Nederlandse gemeenten. Voorschoten staat, net als vorig jaar, landelijk op een stevige zevende plaats.

De tien beste gemeenten hebben gemeen dat zij een optimale mix bieden van veel voorzieningen binnen de eigen gemeentegrenzen of vlak daarbuiten, in een nabij gelegen kernstad. Zo wordt gekeken naar de nabijheid en verscheidenheid van winkels, het aanbod van scholen, ziekenhuizen en horeca, aantrekkelijke bebouwing, natuur, ruimte en het sociale klimaat. 

Voorschoten scoort onder andere zeer goed op de kwaliteit van de groene omgeving, de nabijheid en verscheidenheid aan recreatiemogelijkheden, onderwijs en kinderopvang en zorgmogelijkheden.

Top-50 postcodegebieden
In het onderzoek wordt niet alleen gekeken naar de plus- en minpunten van gemeenten als het gaat om woongenot en leefbaarheid, maar ook naar alle postcodegebieden. Postcodegebieden die groen, natuur, rust en ruimte combineren met wat ‘stedelijke reuring’ genoemd wordt, krijgen hoge totaalscores. Het Voorschotense postcodegebied 2252 (Voorschoten-West) staat op een nette plek 31 in te Top-50 van alle postcodes in Nederland.

Trots op Voorschoten
Locoburgemeester Marcel Cramwinckel: ‘Wij weten natuurlijk allang dat Voorschoten een fantastisch dorp is om in te wonen. Maar het is fijn dat het ieder jaar toch weer bevestigd wordt door een onafhankelijk onderzoek. Dit stimuleert ons als gemeente, samen met de inwoners, ons maximaal in te zetten om ons dorp sterk te houden. We mogen trots zijn op Voorschoten.”

Het hele rapport van Elsevier Weekblad en Bureau Louter over Voorschoten staat in Elsevier Weekblad van deze week en is te vinden op de website elsevierweekblad.nl/bestegemeenten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten