Afbeelding
Foto: Archief

Vuurwerkverbod, vreugdevuren en afvalbakken

Algemeen Regio nieuws

De gemeente heeft rondom de jaarwisseling diverse maatregelen genomen. Ook in Voorschoten de verkoop en het afsteken van vuurwerk, ook met oud & nieuw, verboden. Door het coronavirus is de werkdruk in ziekenhuizen, bij hulpverleners en handhavers erg hoog. Het verbod op vuurwerk voorkomt slachtoffers en extra werk voor deze groep. Politie en boa’s zullen streng optreden tegen het afsteken van vuurwerk. 

Vreugdevuren
Grote vreugdevuren zijn verboden. Een gezellig sfeervuur in eigen voor-of achtertuin mag wel. Let op dat er genoeg afstand is tussen het vuur en bouwwerken, de openbare weg en eigendommen van anderen.

Kerstbomen
Vanaf 6 januari kunt u uw kerstboom aan de straat leggen. Als er spijkers inzitten, moet u die eruit halen. De gemeente wil zoveel mogelijk kerstbomen per dag ophalen. Er is dus geen vaste planning per wijk.

Wat doet de gemeente?

Brandbare spullen
De gemeente verwijdert brandbaar materiaal waar nodig, maar vraagt u om dit zoveel mogelijk zelf te doen. Breng groot afval en bouwmateriaal bijvoorbeeld al vóór oud en nieuw naar het afvalbrengstation. De politie en boa’s zullen dit controleren en handhaven waar nodig.

Afvalbakken
In de dagen voor oudjaar haalt de gemeente de afvalbakken bij speeltuinen weg. De afvalbakken die blijven staan, worden afgesloten. Na de jaarwisseling worden ze weer teruggezet en geopend.

Ondergrondse- en bovengrondse containers
Op oudejaarsdag sluit de gemeente de ondergrondse- en bovengrondse containers. De volgende ochtend worden ze weer geopend. De containers voor papier, plastic en glas worden in de loop van oudejaarsdag afgesloten. De ondergrondse containers voor restafval gaan om 18:00 uur op slot en de volgende ochtend om 08.00 uur weer open.

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 2 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 2 uur geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 19 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 23 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp gisteren