<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Archief
Regio nieuws

Vuurwerkverbod, vreugdevuren en afvalbakken

De gemeente heeft rondom de jaarwisseling diverse maatregelen genomen. Ook in Voorschoten de verkoop en het afsteken van vuurwerk, ook met oud & nieuw, verboden. Door het coronavirus is de werkdruk in ziekenhuizen, bij hulpverleners en handhavers erg hoog. Het verbod op vuurwerk voorkomt slachtoffers en extra werk voor deze groep. Politie en boa’s zullen streng optreden tegen het afsteken van vuurwerk. 

Vreugdevuren
Grote vreugdevuren zijn verboden. Een gezellig sfeervuur in eigen voor-of achtertuin mag wel. Let op dat er genoeg afstand is tussen het vuur en bouwwerken, de openbare weg en eigendommen van anderen.

Kerstbomen
Vanaf 6 januari kunt u uw kerstboom aan de straat leggen. Als er spijkers inzitten, moet u die eruit halen. De gemeente wil zoveel mogelijk kerstbomen per dag ophalen. Er is dus geen vaste planning per wijk.

Wat doet de gemeente?

Brandbare spullen
De gemeente verwijdert brandbaar materiaal waar nodig, maar vraagt u om dit zoveel mogelijk zelf te doen. Breng groot afval en bouwmateriaal bijvoorbeeld al vóór oud en nieuw naar het afvalbrengstation. De politie en boa’s zullen dit controleren en handhaven waar nodig.

Afvalbakken
In de dagen voor oudjaar haalt de gemeente de afvalbakken bij speeltuinen weg. De afvalbakken die blijven staan, worden afgesloten. Na de jaarwisseling worden ze weer teruggezet en geopend.

Ondergrondse- en bovengrondse containers
Op oudejaarsdag sluit de gemeente de ondergrondse- en bovengrondse containers. De volgende ochtend worden ze weer geopend. De containers voor papier, plastic en glas worden in de loop van oudejaarsdag afgesloten. De ondergrondse containers voor restafval gaan om 18:00 uur op slot en de volgende ochtend om 08.00 uur weer open.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten