Afbeelding
Foto:

D66: verheugd over bestemmingsplan Intratuinlocatie

Algemeen Persberichten Politiek

Persbericht D66
Donderdag 29 april is het bestemmingsplan van de Intratuinlocatie unaniem vastgesteld door de Voorschotense gemeenteraad. Dit bestemmingsplan vormt de basis voor de bouw van 135 nieuwe woningen in het gebied Leidseweg Noord/Korte Vliet, waar zich nu Intratuin bevindt. Bovendien komt er een nieuwe weg voor doorgaand verkeer tussen de Trompbrug en de Vink, die de verkeersdruk op het noordelijk deel van de Leidseweg ontlast. D66 is verheugd dat het proces snel en zorgvuldig is verlopen. 

Het bestemmingsplan is de eerste stap om 135 nieuwe woningen in Voorschoten te bouwen. Huizen die door het heersende woningtekort broodnodig zijn. Ook geeft dit plan aanleiding voor de gemeente Leiden, om de gewenste veilige fietsoversteekplaats ter hoogte van ‘ter Wadding’ te realiseren.

‘Dit bestemmingsplan is bijzonder omdat het de eerste gasloze wijk in Voorschoten wordt, waar bovendien natuurinclusief gebouwd wordt,’ aldus D66 raadslid Jolien Schroot. ‘Mijn partij complimenteert betrokken ambtenaren en de projectontwikkelaar, omdat zij dit proces zo voortvarend hebben aangepakt. Mijn partij is bovendien trots op onze wethouder Marcel Cramwinckel, die dit proces snel en zorgvuldig heeft opgepakt in deze collegeperiode.’

Nieuws overzicht

Afbeelding
Bliksemactie voor Oekraïens jeugdkoor levert € 5.250,- op 47 minuten geleden 1
Afbeelding
De VoorschotenLoop houdt unieke 10 Engelse mijl intact 3 uur geleden
Afbeelding
Cultuur in het dorp nog beter op de kaart zetten 4 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek gaat duurzaam met Albert Heijn 21 uur geleden
Afbeelding
Gemeente wil meer aandacht voor toegankelijkheid 22 uur geleden