Afbeelding

Dierenambulance dringend op zoek naar extra vrijwilligers

Algemeen Regio nieuws

“Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat ontvangen wij tal van telefoontjes met name over jonge vogels. Veel van die jonge vogels kunnen mensen vaak beter laten zitten, als de ouders nog in de buurt zijn. Dat vraagt veel uitleg van onze centralisten. Nog een dienst opvullen omdat we daarvoor nog niemand hebben, lukt daardoor niet altijd. Daarom zijn we dringend op zoek naar extra centralisten”, vertelt Yvonne Hijman, coördinator van de regionale Dierenambulance.

“Kandidaten moet zich realiseren dat het veel van hen vraagt, zowel qua kennis als takt. Niet iedere beller heeft er begrip voor dat onze ambulance niet binnen een kwartier in Voorschoten kan zijn als hij voor een spoedopdracht in Noordwijkerhout is. In totaal hebben wij bij de ambulancedienst en het vogelasiel ruim 100 vrijwilligers actief, maar we komen in deze drukke tijd nog een aantal vrijwilligers tekort”.

“Naast centralisten zoeken we ook vrijwilligers, die bij voorkeur met eigen auto dieren naar opvang in Den Haag, Delft en Zoetermeer willen vervoeren. In het bijzonder op zaterdag. Onze opvangcapaciteit voorvogels is helaas te klein en andere wilde dieren mogen wij wel ophalen maar niet houden totdat ze weer uitgezet kunnen worden. Alles wat wijzelf niet kunnen verzorgen moet daardoor dagelijks naar opvang elders worden vervoerd, in het bijzonder vogels naar Den Haag. Op dit moment hebben wij voor de zaterdag nog iemand nodig, die dergelijk ritten kan verzorgen, maar extra hulp mocht iemand op een van de andere dagen verhinderd zijn, is ook welkom. De km. kosten kan men declareren”.

Informatie hoe te reageren op beide vacatures en over het werk van de stichting is te vinden op www.dierenambulanceleiden.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 41 minuten geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 6 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 6 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 7 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 7 uur geleden