<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Busverkeer Steenstraat Leiden zaterdag 12 juni

Persbericht gemeente Leiden

De gemeente Leiden houdt er aanstaande zaterdag rekening mee dat het bij het herdenkingspunt op de Steenstraat drukker is dan op een normale marktdag. Om die reden worden de bussen, die vanwege de markt door de Steenstraat richting het station rijden, omgeleid via het Noordeinde, de Morsweg en de Morssingel.

Naar aanleiding van het verschrikkelijke ongeluk afgelopen zaterdag op de Steenstraat, zijn er vragen gekomen over het busverkeer in de binnenstad. Het politieonderzoek naar het ongeval loopt en we willen daarop niet vooruitlopen en speculeren over de toedracht.

 Het openbaar vervoer, zoals de bus, is belangrijk voor veel Leidenaren en vooral voor ouderen en mindervalide personen. De bus zorgt voor hen voor de bereikbaarheid van veel plekken in Leiden, waaronder de binnenstad. De bussen blijven om die reden tijdens marktdagen op zaterdag in twee richtingen door de Steenstraat rijden, waarbij verkeersregelaars het verkeer in goede banen leiden. Zo wordt voorkomen dat twee bussen elkaar op het smalste deel van de Steenstraat moeten passeren.

De gemeente verwacht dat aanstaande zaterdag een beladen marktdag zal zijn en houdt rekening met mogelijk extra drukte rondom het herdenkingspunt. Vanwege deze uitzonderlijke situatie is ervoor gekozen om eenrichtingsverkeer voor bussen in te stellen. De bussen die richting het station rijden worden omgeleid via de route Noordeinde-Morsweg-Morssingel. Dit is in goed overleg met Arriva besloten.

 Ook wordt goed in de gaten gehouden hoe de situatie in de Steenstraat, ter hoogte van de herdenkingsplek is. Daarnaast wordt de markt aan de kant van de Steenstraat dit weekend met hekken afgezet, zodat de toestroom van mensen vanaf die kant niet te groot wordt.

De verplaatsing van de zaterdagmarkt naar de oude locatie is afhankelijk van de ontwikkelingen rond de coronabesmettingen en de daarbij passende maatregelen. Een besluit hierover kan mogelijk de komende weken worden genomen.

Slachtofferhulp
Het is heel begrijpelijk dat omstanders en andere nauw betrokkenen emotioneel getroffen zijn door de gebeurtenis. Het meemaken van een verkeersongeval is zeer ingrijpend. Slachtofferhulp kan dan helpen. De ondersteuning die Slachtofferhulp biedt is gratis. Bel 0900-0101 of laat op de website van Slachtofferhulp een bericht met verzoek tot contact achter.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten