<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Duurzaamheid en De Boschbloem

(persbericht) Op 8 en 9 juli was een groep studenten van The British School in activiteitencentrum De Boschbloem voor een uniek samenwerkingsproject met de Gemeente Voorschoten. Er is een landelijk project om jongeren meer te betrekken bij de verduurzaming van onze samenleving, met als wereldwijd doel om CO2-neutraal te zijn in 2050. De jeugd heeft per slot van rekening nog een lange toekomst voor zich, dus profiteert het meest van verbeteringen van het milieu. En het is  belangrijk al jong aan te leren wat je als individu kan doen om bij te dragen aan een goed leefmilieu. 

De dagen waren gevuld met workshops, waarbij drie groepen van studenten werden uitgedaagd om een bewustwordingscampagne te ontwerpen geschikt voor ALLE burgers van Voorschoten.  De campagne moest zodanig zijn dat iedere generatie bereikt wordt, dus zowel jongeren als ouderen. 

De opdracht was vooral om te beginnen met iets dat voor iedere burger te doen is, zonder al te veel moeite. Zo ontstond het plan om in de campagne  speciale aandacht te geven aan verlichting en de inwoners van Voorschoten te motiveren om over te stappen op LED verlichting. 

Er werd hard en enthousiast gewerkt en aan het eind van het programma werden aan de Gemeente  drie mogelijke campagnes gepresenteerd. In de voorstellen werd gebruik gemaakt van allerlei media om alle burgers te bereiken, zoals folders, huis-aan-huis contacten, gebruik van facebook, twitter,  website, en een heuse podcast, etc. 

Uit de 3 voorstellen heeft de Gemeente er 1 gekozen om mee verder te gaan. Er moet trouwens nog wel heel wat meer werk verzet worden om alles in detail uit te werken.  Er komt zowel een Nederlandse als een Engelstalige versie van alle campagne materialen.  Daar gaat The British School ook bij helpen, zodat in het najaar de campagne ook echt gelanceerd kan worden. 

Als “bijna buur” van The British School was de Boschbloem gastheer van deze workshops. Al met al was het een geslaagd evenement met louter winnaars: de Gemeente Voorschoten die deze jeugdige inbreng goed kan gebruiken, The British School omdat het een zeer leerzaam project is voor de studenten, en De Boschbloem. 

Het was een mooie gelegenheid om mensen die de Boschbloem niet kennen, eens kennis te laten maken met de mogelijkheden en activiteiten. En bovendien: duurzaamheid gaat de Boschbloem ter harte: alle verlichting is al LED, en het pand staat bovenaan de lijst van de Gemeente om de energietransitie samen met De Boschbloem aan te pakken. Alle reden dus om dit initiatief te ondersteunen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten