Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Verslag overnachting in het Streekhuisje op Duivenvoorde

Uit de reacties op de oproep van de Voorschotense Krant ‘doe mee en win een overnachting in het Streekhuisje op Kasteel Duivenvoorde’, kwamen Joke de Graaf en Kees Hoogenboom met hun gedicht over het Kasteel Duivenvoorde als winnaars uit de bus. Zij werden dinsdag 13 juli op het kasteel welkom geheten door  Antoinette van Dorssen, direkteur Kasteel Duivenvoorde. Voordat Joke en Kees de sleutels overhandigd kregen mochten zij kennismaken met de nieuwe audiotour. De geschiedenis van achthonderd jaar familiehuis op Duivenvoorde wordt verteld door leden van de verschillende families die in de loop der eeuwen op het kasteel hebben gewoond. 

Op verzoek van de Stichting Wassenaar-Voorschoten Marketing maakten Joke en Kees een verslag met foto’s van de overnachting in het Streekhuisje. Zie onderstaand. 

Overnachting Streekhuisje bij kasteel Duivenvoorde

Vol verwachting gingen wij dinsdag 13 juli naar kasteel Duivenvoorde voor een overnachting in het streekhuisje.

Toen we aanbelden bij het kasteel werden we zeer hartelijk verwelkomd door gids Ieta, die ons een begeleidde bij een audiotour in het kasteel. Zij gaf ons daarbij op een enthousiaste manier veel extra informatie.

Na de audiotour kregen we de sleutels van het huisje en kregen we een mandje mee met lekkers voor het ontbijt. Het huisje stond op een mooie plek met prachtig uitzicht op het kasteel. Na een paar koppen thee voor het huisje zijn we het landgoed gaan verkennen. We kwamen 2 pauwenmoeders tegen met ieder 4 jongen. Hoewel de jongen nog erg klein waren konden ze al snel goed vliegen en liepen ze al heen en weer op een muurtje. Verder kwamen we een eekhoorntje tegen en een konijntje.

Er was geen kookgelegenheid in het huisje, maar er lagen wel 2 waardebonnen voor een gratis ijsje met slagroom bij Tante Tokkie in Voorschoten. We besloten daarom om daar ook pannenkoeken te gaan eten. Het was een mooie afstand om te wandelen dus lieten we de fietsen die beschikbaar voor ons waren staan. Na de heerlijke pannenkoeken en ijsjes weer terug naar het huisje. Daar lagen leuke spellen, oa een vragenspel over Leiden en Oegstgeest Monopoly. We hebben het Monopolyspel gespeeld onder het genot van lekkere streekbiertjes en sapjes.

Na half 12 gingen de lantaarns uit langs het pad naar het kasteel en werd het pikkedonker op het landgoed. We gingen op pad met de lampjes op de telefoon om de weg vinden naar het schuurtje waar de wc en wasgelegenheid was. Het bed was prima dus we hadden goed geslapen. Ik hoorde wel midden in de nacht een klok 7 keer slaan. Ik keek op mijn telefoon en zag dat het 4 uur was. Toen ik de volgende morgen de beheerder tegenkwam vroeg ik of dat klopte of dat ik het me verbeeld had. Hij zei dat ik het me niet verbeeld had en dat de kasteelklok al een tijdje in de war was.

Na een lekker ontbijt met beschuit en crackers nog weer een stukje gelopen in het park en de kasteeltuin. Daar kwamen we nog een schattig zwijntje tegen. Om een uur of 10 weer terug naar huis met een leuke ervaring rijker.

Joke en Kees

Meer berichten