<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Foto fietsenstalling &ndash; Buro JP </p>

Foto fietsenstalling – Buro JP

(Foto: )

Fietsenstalling Taxistandplaats station Leiden krijgt duurzame opknapbeurt

Leiden - De fietsenstalling onder de taxistandplaats bij Leiden Centraal wordt opgeknapt. De fietsenrekken worden vervangen door nieuwe of gerenoveerde rekken en de verlichting wordt verbeterd. Bij de renovatie staat duurzaamheid centraal. De werkzaamheden starten op maandag 20 september en duren tot begin november. De opknapbeurt gebeurt in twee fases zodat een deel van de fietsenstalling – op één week na – open kan blijven.

Nieuwe fietsrekken en LED-verlichting
De 1400 bestaande rekken worden vervangen door nieuwe of gerenoveerde rekken en de lampen krijgen LED-verlichting. Dat is duurzamer en geeft bovendien een beter geconcentreerd licht in de stalling en minder ‘lichtoverlast’ in de omgeving. Een aantal fietsenrekken van het Morssingelterrein wordt hergebruikt in de opgeknapte Taxistandplaats-stalling. Einde van dit jaar moet de tijdelijke fietsenstalling op het Morssingelterrein plaatsmaken voor het bouwterrein van nieuwbouw De Geus.

Medewerking fietsparkeerders
Het opknappen gebeurt in twee fases: fase 1 start 20 september, en fase 2 op 18 oktober. Fietsparkeerders worden ter plekke geïnformeerd met borden, flyers en fiets-labels, en online via website en social media. Iedereen wordt opgeroepen om zijn fiets op tijd weg te halen: half september voor fase 1 Taxistandplaats, eind september op het Morssingelterrein, en half oktober voor fase 2 Taxistandplaats. De Lorentz fietsenstalling biedt voldoende parkeerplek. De overgebleven fietsen gaan tijdelijk ook naar Lorentz fietsenstalling, waar ze tot eind november kunnen worden opgehaald. Daarna verhuizen ze naar het fietsdepot aan de Willem Barentszstraat.

 Mussenkolonie inmiddels uitgebroed
In de fietsenstalling onder de Taxistandplaats woont een deel van het jaar een mussenkolonie. De opknapbeurt onder de Taxistandplaats kon pas na eind augustus starten vanwege het broedseizoen van de mussen. De beschadigde mussenhuisjes worden pas vervangen als de mussen zijn uitgevlogen.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten