<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

RK de Regenboog in Voorschoten ruimt zwerfafval op

Voorschoten - 18 September is het World Cleanup Day. Op deze dag gaan wereldwijd mensen de straat op om buiten een grote schoonmaakbeurt te houden. Zo ook de Regenboogschool in Voorschoten. Madee (9 jaar) hoorde over de actie en wilde meteen meedoen met haar klas. Op woensdag 15 september om 11 uur gaat de klas aan de slag en hoopt veel zwerfafval te kunnen opruimen. 

Madee: “ik hoorde dat er heel veel mensen over de hele wereld meedoen aan World Cleanup day en dat hoe meer mensen samenwerken, hoe beter het is. Ik heb de juf toen gevraagd of we mee konden doen. En dat kon! We gaan langs het station en het spoor lopen. Zwerfafval is namelijk een groot probleem. Het blijft niet op 1 plek liggen, maar gaat via het riool of de sloot naar de rivier en de zee. Dan eten de vissen het op en gaan dood. Dit willen we stoppen”.

World Cleanup Day

Zwerfafval is wereldwijd een groot probleem. In Nederland alleen al is geschat dat er elk jaar ruim 100 miljoen kilo zwerfafval op straat of in het water beland. Aan World Cleanup Day doen 180 landen mee. Ook in Nederland doen veel mensen mee en de Nederlandse ambassades wereldwijd zetten zich ook in om zwerfafval te verzamelen. De gemeente Voorschoten levert de grijpstokken aan de Regenboog en haalt het verzamelde afval weer op. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten