Afbeelding

Gemeente geeft huurders en huiseigenaren subsidie om energie te besparen

Algemeen Gemeenteberichten

(Persbericht) De gemeente Voorschoten wil haar inwoners graag helpen om energie en geld te besparen. Daarom biedt de gemeente een subsidie aan. Daarmee kunnen inwoners gratis energiebesparende producten kopen die het beste bij hun woning passen. Bijvoorbeeld tochtstrips, Ledverlichting of een waterbesparende douchekop. Iedere huurder of woningeigenaar in Voorschoten kan de subsidie aanvragen, maar het budget is wel beperkt. Woningbouwvereniging de Sleutels gaat bij een deel van haar huurders in Voorschoten ook zelf besparingspakketten promoten en aanbieden. Hierover krijgen die huurders nog bericht.

Woningeigenaren kunnen de subsidie ook uitgeven aan een gratis warmtescan van hun huis en/of een advies bij hen thuis, beide van een energiecoach van de werkgroep Infrarood Voorschoten.

Vorig jaar had Voorschoten een vergelijkbare regeling, maar die was toen alleen voor woningeigenaren. Dit jaar is het grootste deel van de subsidie bestemd voor huurders. De gemeente heeft hiervoor geld gekregen van de Rijksoverheid via een speciale regeling, de RREW. Het Duurzaam Bouwloket voert de regeling voor de gemeente Voorschoten uit.

Voor huurders en huiseigenaren
Gemeente Voorschoten geeft deze subsidie om huurders en huiseigenaren op weg te helpen met het nemen van kleine energiebesparende maatregelen. Dat komt goed van pas nu de energieprijzen zo zijn gestegen. Ook helpt u met het gebruiken van energiebesparende producten de aarde een beetje beter te maken omdat u minder CO2 uitstoot. De subsidie loopt tot 31 juli 2022.

Subsidie aanvragen
Hoe kunt u de subsidie gebruiken? Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/rrew-voorschoten. Er zijn dan drie opties:

Optie 1. Kopen in de webshop
Meld u zelf aan en shop daarna direct gratis voor een bedrag van € 70,- producten waarmee u energie bespaart.

Optie 2. Zelf producten kopen en geld terug krijgen

Koop zelf producten, bewaar het aankoopbewijs en vraag het geld terug. De producten moeten na 21 april 2021 en voor 31 juli 2022 zijn gekocht. Koop lokaal, dan helpt u de Voorschotense ondernemers!

Optie 3. Bespaaradvies aan huis
Vraag een warmtescan en/of energieadvies aan huis aan. De energiecoaches van de werkgroep Voorschoten Infrarood voeren die uit. De energiecoaches dragen een mondkapje en houden 1,5 meter afstand.

Deadline: 31 juli 2022
U kunt tot uiterlijk 31 juli gebruikmaken van bovenstaande opties, behalve als het budget eerder op is.

Vragen?
Bel met het Duurzaam Bouwloket, telefoonnummer 072 743 39 56.

Er is subsidie beschikbaar voor een beperkt aantal woningen. Wees er daarom snel bij!

Let op: Bent u een huiseigenaar en heeft u eerder van een soortgelijke (RRE) regeling gebruik gemaakt? Subsidie aanvragen is dan helaas dit keer niet mogelijk.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Burgemeester reikt Koninklijke Erepenning uit aan Muziekvereniging Laurentius 23 minuten geleden
Afbeelding
Vinder rijbewijs neem svp contact op 7 uur geleden
Afbeelding
Zware fietsen niet meer welkom??? 22 sep., 14:27
Afbeelding
Samen een terrasje pikken! 22 sep., 14:24 1
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker geeft startsein Stoptober 22 sep., 13:52