Afbeelding
Foto: Gemeente Leiden

Kruispunt Groote Vink bij Voorschoten, verkeersveiliger voor de fietser

Algemeen Regio nieuws

(Persbericht gemeente Leiden) Fietsers kunnen in de toekomst ongehinderd en zonder over te steken doorfietsen over het kruispunt bij de Groote Vink. Dat is één van de belangrijkste besluiten van het Leidse college voor de nieuwe inrichting van het kruispunt Groote Vink. 

Verkeersveiliger met minder asfalt
De kruising bij de Groote Vink wordt anders ingericht. Gemotoriseerde verkeer van en naar Voorschoten gaat, in combinatie met de aanleg van een rotonde, gebruik maken van de bestaande onderdoorgang. Fietsers kunnen hierdoor ongehinderd en zonder over te steken doorfietsen, zo ontstaan geen conflicten met automobilisten.

Door deze inrichting verdwijnt circa 2.400 m2 asfalt en ontstaat als bijkomend voordeel meer ruimte voor groen, een klimaatadaptieve inrichting en een rustiger straatbeeld. Dit maakt de fietsroute niet alleen veiliger maar ook aantrekkelijker. De gemeente ontvangt voor dit project projectsubsidies van de provincie Zuid-Holland en van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Woningbouw Intratuinlocatie

Tegelijkertijd heeft de gemeente Voorschoten het plan vastgesteld om de Intratuinlocatie in haar gemeente te ontwikkelen tot woningbouwlocatie, de bestaande Leidseweg tussen de Trompweg en de gemeentegrens met Leiden af te sluiten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer en deze nieuwe ontsluitingsroute aan te leggen door het Intratuin-gebied en aan te sluiten op de nieuwe verkeerssituatie van de Groote Vink (Vinkweg). Gemeente Voorschoten heeft aan Leiden medewerking gevraagd voor een nieuwe aansluiting op Leids grondgebied en beide gemeenten hebben een intentieovereenkomst getekend. Op basis van het Kaderbesluit kan ook aan het ontwerp voor de ontsluitingsweg tussen Leiden en Voorschoten verder worden gewerkt.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 3 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 5 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 7 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 11 uur geleden 5
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10