Na het opruimen hielp de ploeg met inrichten van het logeeradres voor de vluchtelingen uit Oekraïne.
Na het opruimen hielp de ploeg met inrichten van het logeeradres voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Foto: GroenLinks Voorschoten

Opruimactie GroenLinks loopt uit op hulp logeerverblijf Oekraïners

Algemeen Persberichten Politiek

(Persbericht) Regelmatig gaan de leden van GroenLinks Voorschoten en vrijwilligers het dorp in om het zwerfafval te lijf te gaan. Afgelopen weekend hebben vrijwilligers van GroenLinks zich opnieuw ingezet voor een schoner Voorschoten. 

15 mensen zijn het prachtige Berkhoutpark doorgelopen en hebben een aantal vuilniszakken met afval gevuld. Ook nu weer veel peuken en blikjes, maar ook een flink aantal hondenpoep(zakjes) verwijderd.

Fijn om van wandelaars te horen dat zij zelf ook vaak met een grijper en een zak rondlopen. Jongeren in het park gaven aan dat ook zij zich zorgen maken over het milieu. Zij denken dat op school nog meer aandacht aan het milieu besteed zou kunnen worden. Het is een kwestie van gedrag veranderen. ‘Want als iedereen alles zou opruimen, ga je het vanzelf ook doen’, zeiden de jongeren. 

Na het schoonmaken van het park hebben veel van de vrijwilligers een handje geholpen bij het uitladen en opmaken van de bedden voor de mensen uit Oekraïne. De afgelopen week zijn de fractieleden en de achterban van GroenLinks actief geweest bij het opbouwen en inrichten van de logeerverblijven. Het resultaat van het vele werk mag er zijn. De samenwerking met de vele vrijwilligers en mensen van de gemeente was fantastisch.

In de tweede helft van juni wordt opnieuw een opruimactie georganiseerd. Iedereen die het fijn vindt om een handje te helpen is van harte welkom. De locatie en het tijdstip worden later bekendgemaakt. Mocht u hierover een tip hebben, kunt u mailen naar conny@glvs.nl

Het Berkhoutpark ligt er weer schoon bij

Nieuws overzicht

Afbeelding
Evenement in Vuur en Vlam bij Stoomtreinmuseum 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks Voorschoten vindt accommodaties essentieel onderdeel van sportvisie 6 uur geleden
Afbeelding
Succes in Silvercup voor Forescate Hockey Dames 1 7 uur geleden
Afbeelding
OdenseHuisOrkest brengt mensen bij elkaar: 'Ik word er blij van in mijn hoofd' 13 uur geleden
Afbeelding
PvdA: 'Voor een inclusief en veilig sportklimaat in Voorschoten' 27 mrt., 09:22