Afbeelding

Lokale Soroptimistclub organiseert wijnproeverij voor vrouwen in Afghanistan

Algemeen

Op 11 juni organiseert de lokale Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten op landgoed Duivenvoorde een wijnproeverij ten bate van vrouwen in Afghanistan.

Geraakt door de beelden uit Afghanistan was duidelijk: we kunnen, zeker als Soroptimisten, niet aan de zijlijn toekijken. Een fundraisingsactie was snel gestart. Eind 2021 is het gelukt om via connecties in Kabul een tiental gezinnen te voorzien van pakketten met basisproducten en stookmiddelen en ze zo de moeilijke wintermaanden door te helpen. Maar de omstandigheden zijn nog steeds afschuwelijk. De actie gaat daarom door in 2022.

Wie of wat zijn Soroptimisten?

Soroptimistclub Wassenaar/Voorschoten e.o. is onderdeel van de grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen. Hun doel is het wereldwijd verbeteren van de positie en de rechten van vrouwen en meisjes. Soroptimist staat letterlijk voor Sorores (zusters) die het beste, optimum, nastreven.

De club Wassenaar/Voorschoten e.o. is opgericht op 6 oktober 1984 en telt op dit moment ruim 40 leden. De leden zijn werkzaam, of werkzaam geweest, in zeer uiteenlopende functies en beroepen.

De wijnproeverij

De wijnproeverij is 11 juni van 16.30 tot 18.30 uur op landgoed Duivenvoorde in Voorschoten. De kosten zijn €10,- per persoon (inclusief parkeren). 

Op diverse proeftafels staan verrassende wijnen met een zomers tintje. Elk met een eigen karakter, waar Heleen van Château Sonnenberg graag meer over vertelt. Per verkochte doos (6 flessen) gaat €10,- naar de actie.

Aanmelden voor de wijnproeverij op 11 juni kan nu. Stuur een mail met naam, aantal personen en telefoonnummer naar soroptimistclubwassenaar@gmail.com én maak €10,- p/p over naar rekening NL91 INGB 0005 588 492 t.n.v. Soroptimistclub Wassenaar, o.v.v. wijnproeverij. 

De proeverij wordt zo duurzaam mogelijk georganiseerd, neem dus een eigen wijnglas mee.

Let op: het is een door water omringde buitenlocatie. De setting is niet geschikt voor kinderen.

Nieuws overzicht

Stoomtrein Valkenburgse Meer
Hemelvaartsdag = Nationale Stoomtreindag 3 uur geleden
Afbeelding
Open molenweekend Zwanburgermolen 3 uur geleden
Afbeelding
Reanimatie café Voorschoten 16 uur geleden
Bert van Leeuwen in het tenue Alped'Huzes 2024
Voorschotense deelnemers bereiden zich voor op de Alpe d'Huzes 16 uur geleden
Burgemeester Stemerdink riep tijdens dodenherdenking op tot verdraagzaamheid.
Nooit meer oorlog, nooit meer haat....... en toch..! gisteren