Afbeelding
Foto: Groei en Bloei Leiden

Open Tuinen Weekend op 18 en 19 juni

Algemeen Regio nieuws

Geniet een weekend lang van privé tuinen die door hun eigenaren voor het publiek worden opengesteld. Het Open Tuinen Weekend is een initiatief van de vereniging Groei & Bloei en ook dit jaar organiseert de afdeling Leiden e.o. dit evenement. Iedereen is welkom in het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 juni. De tuinen zijn onder meer gelegen in Leiden, Zoeterwoude, Voorschoten , Oegstgeest en Warmond. 

De tuin-eigenaren vertellen u als bezoeker graag over hun tuin. Elke particuliere tuin heeft zijn eigen karakter en verhaal. U kunt dit jaar o.a. kennismaken met een tuin in Oegstgeest waarin een spiegelvijver, een varencollectie waaronder zelfs enkele boomvarens en een verzameling van botanische fuchsia’s te zien zijn. 

In Voorschoten kunt u zowel een klimaatbestendige tuin met een wadi bezoeken, als enkele stadstuinen waaronder een prachtige tuin waarin het gelukt is om op een een klein oppervlak een Piet Oudolf tuin te creëren. Onder andere in deze tuin kunt u goed zien welke potentie een relatief kleine tuin kan hebben en hoeveel verschillende leefplekjes kunnen worden gecreëerd in een stadstuin. 

Verder zijn er prachtige moestuinen en een mooie binnenstadstuin te bekijken in Leiden en stads- en villatuinen te bezoeken in Warmond.

Ontdek mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, wandel door origineel ontworpen tuinen en bekijk allerlei materialen en toepassingen. Een mooie gelegenheid om andere tuinliefhebbers te ontmoeten, tips en trucs uit te wisselen en inspiratie op te doen voor uw eigen tuin. 

Op de website van Groei & Bloei Leiden e.o. kunt u informatie vinden over de deelnemende tuinen en de openingstijden leiden.groei.nl/home

Nieuws overzicht

Afbeelding
Nieuw bestuur Vereniging Noord Hofland en Frans Bakker erelid 11 uur geleden
Afbeelding
Veurs Lyceum doet mee aan Rijnlandcup 11 uur geleden
Afbeelding
VVD: Belangrijke stappen voor woningenbouw Voorschoten 19 uur geleden
Afbeelding
Archeo-workshop voor kinderen in Museum Voorschoten 19 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker start campagne 'Voorschoten gaat voor afval scheiden' 5 jun., 11:01 1