Afbeelding
Foto: Rob Boel

Goed bezocht zomeravondconcert Harmonie Voorschoten

Algemeen

Vrijdag 24 juni gaf Harmonie Voorschoten een goed bezocht en zeer geslaagd zomeravondconcert in het Bondsgebouw. Na 2,5 jaar afwezigheid was de harmonie weer terug onder leiding van haar nieuwe dirigent Ivo van Gennip. Voor deze avond had de harmonie een repertoire gekozen met bekende en minder bekende muziek in verschillende muziekstijlen. Op het programma stonden bijvoorbeeld Amy Winehouse, Ed Sheeran en The Blues Brothers, maar ook enkele concertwerken. 

In zijn openingswoord blikte Bart van der Ploeg terug op de afgelopen periode. Net als de meeste verenigingen heeft de harmonie leden verloren tijdens de coronapandemie en veel activiteiten moesten worden stilgelegd. De enige optredens in deze periode waren een zondagmiddagconcert in de Leidse Hout en enkele optredens met een kleiner ensemble in tehuizen. Het laatste optreden met de gehele vereniging in Voorschoten was het kerstconcert in 2019. Na 2,5 jaar stilte had niet alleen het orkest, maar ook het publiek uitgekeken naar dit optreden: de zaal zat helemaal vol en er moesten zelfs stoelen bijgezet worden.

Voor de nieuwe dirigent Ivo van Gennip was dit ook het eerste optreden met de harmonie in Voorschoten. Hij geeft de muzikanten mee dat ze moeten genieten van het musiceren en dat deden ze bij dit mooie concert! Vooral bij de selecties uit Mary Poppins straalden het enthousiasme en het plezier van het orkest af. De muziekstukken werden aan elkaar gepraat door enkele leden, die daarbij vertelden waarom deze muziek hun zo aanspreekt.

Kortom, het was een geslaagd concert en een goede basis om de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet te zien. Daarbij kan de harmonie op verschillende blaasinstrumenten nog wel nieuwe leden gebruiken. Wil jij ook musiceren bij Harmonie Voorschoten, kom dan na de zomervakantie vrijblijvend kennismaken op een vrijdagavond in het Bondsgebouw. Vanaf 2 september starten de repetities weer. Van 19:00 tot 19:45 repeteert het leerlingenorkest en van 20:00 tot 22:00 uur het grote orkest. Zowel beginnende als meer gevorderde muzikanten zijn welkom om te komen luisteren en eventueel een keer mee te spelen. Hiervoor kun je je vooraf aanmelden bij Trudy Baptiste via info@harmonievoorschoten.nl , maar dat is niet verplicht. Voor informatie over de vereniging en muzieklessen kun je kijken op www.harmonievoorschoten.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Groep 8b RKBS De Regenboog winnaar Magazine Awards Zuid Holland 1 uur geleden
Afbeelding
Jaarconcert Harmonie Voorschoten op zondag 25 juni 2 uur geleden
Afbeelding
Kamers met Aandacht 3 uur geleden
Afbeelding
Sugar 'n Spice, huisgemaakt gebak en gerechten op de vrijdagmarkt 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe inwoners Voorschoten bezochten 1e Cultuurproeverij! 22 uur geleden