Foto’s: BeleefTV, De Mobiele Verwarring, Freepik.com Voorschoten Voor Elkaar
Foto’s: BeleefTV, De Mobiele Verwarring, Freepik.com Voorschoten Voor Elkaar

De Vergeet-mij-niet-weken in Vliethuis

Algemeen Regio nieuws Regio nieuws

In het kader van Wereld Alzheimer Dag op 21 september organiseert Voorschoten Voor Elkaar eind september/begin oktober de ‘Vergeet-mij-niet-weken’. Alle activiteiten zijn kosteloos en vinden plaats in en om buurthuis Vliethuis aan de Professor Einsteinlaan 2F. Heb je belangstelling? Kom dan langs of meld je aan!

Programma

Escaperoom De Mobiele Verwarring
Op maandag 19 en woensdag 21 september staat deze speciaal ingerichte caravan op het terrein van Vliethuis geparkeerd. Beleef deze educatieve escape­room en ervaar iets van de bijzondere wereld van mensen met dementie of een beschadigd brein. In deze professionele escaperoom vol puzzels (en met licht- en geluidseffecten) volbreng je in drie kwartier een missie met een groepje van drie personen.

De Mobiele Verwarring is bedoeld voor mantelzorgers, vrijwilligers die werken met mensen met dementie en professionals. Voor mantelzorgers geldt dat zij woonachtig zijn in Voorschoten of voor iemand zorgen die in Voorschoten woont. De escaperoom inclusief nabespreking duurt één uur. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Je kunt je telefonisch voor een datum en dagdeel (ochtend of middag) aanmelden via 071 - 561 90 01 of via e-mail: mantelzorg@voorschotenvoorelkaar.nl met vermelding van je naam (evt. organisatie), voorkeursdatum, dagdeel, mailadres en telefoonnummer. 

Aanmelden kan ook via onze website: www.voorschotenvoorelkaar.nl. Na aanmelding hoor je uiterlijk 5 september je of je een plaats hebt. Bij de indeling gaan mantelzorgers vóór vrijwilligers en professionals.

Feestelijke opening nieuw seizoen Alzheimer Café
Op woensdag 21 september starten we weer met een nieuw seizoen van Alzheimer Café Voorschoten. Dit doen we op feestelijke wijze met een hapje en een drankje vanaf 19.00 uur.

Onderwerp van de avond is: dementie, wat is dat nu eigenlijk? Gastspreker is Karin Schokker, docent verpleegkunde.

•        Wat gebeurt er in ons brein?
•        Welke vormen van dementie en is alzheimer hetzelfde als dementie?
•        Kan iedereen het krijgen?
•        Kun je het voorkomen?
•        Is alzheimer te genezen en wat zijn de behandelingsmogelijkheden anno 2022?


Openbare repetitie OdenseHuisOrkest (Kom meespelen of luisteren)
Op donderdag 22 september van 13.00 tot 15.00 uur organiseert het OdenseHuisOrkest een openbare repetitie. Het OdenseHuisOrkest is een orkest van bezoekers van de Odensehuiskamer (onze laagdrempelige inloopplek voor ontmoeting en informatie-uitwisseling voor mensen met geheugenklachten en/of beginnende dementie en hun mantelzorgers) en anderen uit Voorschoten die graag samen muziek willen maken. Iedereen met belangstelling is welkom om mee te komen spelen. Alleen luisteren mag ook.

Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. In verband met het aantal deelnemers/toehoorders is aanmelden gewenst via telefoon: 071 - 561 90 01 of e-mail: mantelzorg@voorschotenvoorelkaar.nl.

De BeleefTV
Donderdag 29 september, maandag 3 en dinsdag 4 oktober. De BeleefTV is een speciaal ontwikkelde digitale activiteitentafel voor mensen met geheugenproblematiek en dementie en staat garant voor plezier en een positieve prikkeling van de hersenen. Denk bijvoorbeeld aan een ‘jukebox’ met muziek, beelden uit de jeugd of een spreekwoordenspel.

Voorschoten Voor Elkaar heeft De BeleefTV voor een week in de Odensehuiskamer in Vliethuis staan. Vanaf donderdag 29 september kan je komen spelen onder het genot van een lekker drankje en hapje. Je hoeft je niet op te geven, je bent van harte welkom om een kijkje te nemen en mee te spelen.

Wanneer: Donderdag 29 september van 12.00 tot 16.00 uur, maandag 3 oktober van 11.00 tot 16.00 uur en dinsdag 4 oktober tussen 14.00 en 15.30 uur.

Verkoopexpositie schilderijen
Van 19 september t/m dinsdag 4 oktober is er in Vliethuis een verkoopexpositie van schilderijen die als thema Alzheimer en het Vergeet-me-nietje hebben. Gemaakt door bezoekers van de Odensehuiskamer onder begeleiding van kunstgenootschap Vlietstreek. De verkoopopbrengst komt ten goede aan de Odensehuiskamer en stichting Alzheimer Nederland.

Locatie van de activiteiten
Alle genoemde activiteiten vinden plaats in of bij buurthuis Vliethuis, Professor Einsteinlaan 2F in Voorschoten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Voorschoten Voor Elkaar via telefoon: 071 - 561 90 01 of via e-mail: info@voorschotenvoorelkaar.nl.


Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum gisteren 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00