Afbeelding
Foto: Gemeente Voorschoten

Alleen nog met pin betalen bij gemeentelijke balie

Algemeen Regio nieuws

(Persbericht gemeente) Bij de gemeentebalie van Voorschoten vinden vanaf 1 oktober de betalingen bij de afdeling burgerzaken, zoals paspoorten en rijbewijzen, plaats per pin. De gemeente heeft hier vooral voor gekozen om de veiligheid van haar medewerkers te verhogen. Het houden van grote hoeveelheden contant geld bij de gemeentebalies is niet wenselijk. 

Mochten er desondanks omstandigheden zijn waardoor iemand niet kan pinnen, dan kan deze inwoner dat aangeven bij het digitaal inplannen van zijn of haar afspraak. De gemeente zorgt dan voor voldoende wisselgeld in huis.

Pinbetalingen vele voordelen
Het betalen per pin heeft meer voordelen dan alleen het waarborgen van de veiligheid van baliemedewerkers. Pinbetalingen zijn ook een handiger en meer betrouwbaar middel om mogelijke fraude en ondermijning tegen te gaan.

Bovendien wil de gemeente haar inwoners tegemoetkomen door het aantal handelingen met contant geld te verminderen. De meeste mensen hebben tegenwoordig minder vaak contant geld op zak, en de fysieke contactmomenten worden beperkt, wat inwoners een veiliger gevoel kan bezorgen. 

De gemeente vraagt daarom de Voorschotenaren om begrip voor de nieuwe maatregel om per 1 oktober met pin te betalen aan de gemeentebalie.

Voor meer informatie kan de volgende website geraadpleegd worden: Kan ik met een wettig betaalmiddel overal betalen? | Rijksoverheid.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Discussieavond op duurzaam sportaccommodatiebeleid in Voorschoten 41 minuten geleden
Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 5 uur geleden
Afbeelding
12 oktober: Wijnproeverij bij Vabene 5 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 23 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn gisteren