Wedstrijdverslagen Dames I en Heren I MHC Forescate

Algemeen

MHC Zoetermeer D1 – MHC Forescate Dames 1, 2 oktober 2022

Na een rommelige voorbereidingsweek door veel zieken, speelde MHC Forescate D1 zondag 2 oktober tegen MHC Zoetermeer D1. Zonder coach Daniel Hulkenberg en aanvoerster Milou Raap, maar met Dominique Lingeman als vervangend coach.

In het eerste kwart speelde Zoetermeer hoge druk, Forescate had het lastig met uitverdedigen. Toch verweerden zij zich kranig en bleef de stand 0-0. In het tweede kwart bleef Zoetermeer drukken, wat uiteindelijk toch resulteerde in de 1-0 door een veldgoal.

In de tweede helft werd Zoetermeer steeds fysieker, in totaal trokken de scheidsrechters vier keer een groene kaart voor de speelsters van Zoetermeer. Forescate kon steeds meer onder de druk uit hockeyen en er werden een aantal kansen gecreëerd. In het vierde kwart van de wedstrijd hockeyde Forescate veel op de helft van Zoetermeer en een doelpunt hing in de lucht. Helaas scoorde echter Zoetermeer de 2-0, nadat Forescate met een speelster minder op het veld stond door een gele kaart.

Er had meer in gezeten, maar met slechts een half fit team was dit al een hele prestatie.
Gebrand om volgende week punten te halen, hoopt Forescate jullie volgende week langs de lijn de zien bij de uitwedstrijd bij H.C. Haarlem om 12:45. Tot dan!

Tekst: AW

Ommoord H1 – Forescate H1,  2 oktober 2022.
Forescate Heren 1 behoud koppositie met opnieuw mooie winst.
Na een goede 5-1 overwinning op DSHC van vorige week stond Forescate nog ongeslagen aan kop. Zondag 2 oktober mochten ze op bezoek bij het tevens ongeslagen Ommoord. Het beloofde dus een spannende pot te worden.Waar de mannen van Forescate misschien niet helemaal wakker waren, begonnen de mannen van Ommoord juist erg scherp. Een aantal domme acties leverden een handjevol levensgrote kansen op voor de thuisploeg. Ondanks dat keeper Rens Cassee het merendeel van de kansen goed onschadelijk wist te maken, was het aan het einde van kwart 1 dan toch raak… 1-0 voor Ommoord.Het was duidelijk dat er de rest van de wedstrijd uit een ander vaatje getapt moest worden en in kwart twee wist Forescate steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit resulteerde in de gelijkmaker. Rutger Ensing slalomde keurig door de Ommoordse verdediging heen en pushte in de lange hoek. Zou een prachtige goal geweest zijn, ware het niet dat Rens Otto hem op het laatste moment wist te toucheren en het doelpunt op zijn naam zette, 1-1. Bij deze gelijke stand klonk het rustsignaal.In de tweede helft deed Forescate er nog een schepje bovenop en werd Ommoord naar achteren gedrukt. Kans op kans, corner op corner. Die goal kon niet lang uitblijven. Gelukkig was het Duco Aalbregt die met een harde backhand voor de bevrijdende voorsprong zorgde. 1-2 voor Forescate. In het laatste kwart wist nota bene de centrumverdediger Noud Stikkelorum de wedstrijd in het slot te gooien door de derde goal binnen te prikken. 1-3 voor Forescate. Daarnaast nog een eervolle vermelding voor Yannick van der Haas, die op zijn oude dag nog een wereldkwart als linksback heeft gespeeld.
Ondanks nog een paar mogelijkheden om de score uit te breiden bleef het bij een score van 1-3 en mochten de drie punten worden bijgeschreven door de mannen uit Voorschoten. Zij blijven hiermee knap de ranglijst aanvoeren. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen het Delftse HUDITO op het programma (14:45). Komt dat zien!