Afbeelding

Wedstrijdverslag Forescate H1 – Overbos H1

Algemeen

Zondag 11 september 2022, de eerste speeldag van het seizoen 2022–2023 van de 1ste klasse stond op het programma. Dat betekent dat ook Forescate Heren 1 afgelopen zondag weer mocht aantreden voor een competitie wedstrijd.

Er is door Forescate een goede voorbereiding gedraaid met een aantal mooie overwinningen en een geslaagde trip naar Antwerpen. Ook zijn er een aantal in- en uitgaande transfers geweest waardoor het team op verschillende plaatsen is gewijzigd. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Jesper Knoester (Groen-Geel H1), Tom de Gruiter (Forescate HJ1), Koen Vink (gestopt) en Olaf Neve (Forescate H2). Hiertegenover staat gelukkig wel de komst van Julius Verhaar (Forescate JA1), Jelke de Jong (Forescate JA1), Rutger Ensing (HDM JA1), Duco Aalbregt (Rotterdam H4), Steven Timmer (LOHC H3) en Yannick van der Haas (Forescate H2). Met dit vernieuwde team wordt er gehoopt een stap omhoog te kunnen maken onder de bezielende leiding van coach Robbert-Paul Aalbregt, manager Pieter Holst en videoman Sander Snel.

Tijdens de eerste speelronde stond het Beverwijkse Overbos op het programma. Dit was voor de Voorschotense ploeg een relatief onbekende tegenstander, waardoor men niet goed wist wat er te wachten stond. Hierom was het belangrijk om vanaf minuut 1 scherp te starten en met het hele team geconcentreerd te spelen. Dit was ook direct aan het spel te zien en de Voorschotense heren vlogen goed uit de startblokken. Na een kwart stond het dan ook al 2-0 voor de blauwhemden door een benutte strafcorner en een strafbal. Tweemaal was het cornerspecialist Derek Neijzen die doel trof. In het tweede kwart wist aanwinst Duco Aalbregt nog een mooie rebound te benutten waardoor er met een 3-0 voorsprong de rust in werd gegaan.

Het derde kwart liet de tegenstander zich steeds meer emotioneel beïnvloeden door verschillende arbitrale beslissingen en het luide aanmoedigen van het Voorschotense publiek. Hierdoor werd de wedstrijd iets onrustiger en fysieker. Toch liet Forescate zich niet te veel van de wijs brengen en kreeg Yannick van der Haas de uitgelezen mogelijkheid om Forescate op 4-0 te zetten. Helaas werd deze inzet eerst nog van de lijn gehaald, maar het was Julius Verhaar die de bal daarna alsnog in het doel wist te slaan. Aan het einde van het derde kwart wist Overbos nog iets terug te doen door een wonderbaarlijke en illegale strafcorner tegen de touwen te flatsen, waardoor er met een 4-1 tussenstand het laatste kwart in werd gegaan. In het laatste kwart was de energie van de tegenstander wel een beetje op aan het raken waardoor het hard ging met de doelpunten. Eerst was het Derek Neijzen die een corner wist raak te pushen en in de slotminuten wist Rutger Ensing ook nog tweemaal te scoren. Hierdoor was de eindstand 7-1 en kunnen de mannen uit Voorschoten terugkijken op een meer dan geslaagde competitiestart.

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Schiedam op het programma. Hier kan de goede start hopelijk een mooi vervolg worden gegeven. Tot dan!