Afbeelding

Schaakteam Nutsschool winnaar Schoolschaakkampioenschap

Algemeen

Na 2 jaar zonder schoolschaakkampioenschap waren we bijna vergeten hoe leuk dit toernooi is. Het aantal deelnemers was niet zo hoog als in het verleden, maar het enthousiasme was er niet minder om. Zeven van de acht Voorschotens basisscholen waren vertegenwoordigd met in totaal 10 teams. De Gevers Deynoot, de kampioen van 2020, had nu het jongste team.

Zonder uitgesproken favoriet beloofde het erg spannend te worden en dat kwam ook uit. Na 4 ronden hadden de Vink en de Nuts allebei 3 wedstrijden gewonnen en tegen elkaar gelijk gespeeld. De Vink stond toen een half bordpunt voor en had het daardoor in eigen hand, maar ging in ronde 5 verrassend onderuit tegen de Fortgens. De Nuts maakte in de laatste 2 ronden geen fout meer en sleepte de titel binnen. Kopman Sascha Bovenkerk scoorde 4,5 uit 6 en zijn teamgenoten Ties Hardenberg, Max Lingeman en Benja Bovenkerk haalden elk 5 punten. Daardoor bleken ze als team niet te verslaan.

De Vink stelde in de laatste ronde de tweede plaats veilig in de wedstrijd tegen Kompas 2. Na kopman Wiebe Zoet (4,5 uit 6) hadden ze met Jack Segaar de beste speler op bord 2 met de perfecte score van 6 uit 6.

Beste schaker van de dag was Ruben van Borren van de Fortgens. Op het eerste bord won hij al zijn 6 partijen. Maar zijn teamgenoten hadden nog te weinig ervaring op het schaakbord om kans te maken op het kampioenschap. Maar 3 overwinningen van 2,5-1,5 en 2 gelijke spelen bracht ze wel op een plek op het podium. De eerste 3 teams gaan door naar het regionale scholenkampioenschap van de Leidse Schaakbond om te proberen een plek te bemachtigen voor het Nederlands kampioenschap schoolschaken.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 10 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 16 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 16 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 17 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 17 uur geleden