Afbeelding

Film over Voorschoten in Alettahof

Algemeen

Op woensdagochtend 25 januari vertoond de heer Ge van Aken een film over Voorschoten voor onze Voorschotense senioren en een ieder die dit leuk vind om te zien.

Dit gebeurd in activiteitencentrum/ buurthuis de Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97 te Voorschoten. U bent vanaf 09.30 uur welkom.

Iedere woensdag ochtend is in de Alettahof het Senioren Cafe open van 09.30 uur tot 11.30 uur.

U bent welkom op deze gezellige ochtend om buurtgenoten te ontmoeten, een kopje koffie te drinken, een spelletje te doen. Bijna alles is mogelijk.

Kom bewegen in het Alettahof!
Waarom is bewegen voor ouderen zo belangrijk? Bewegen is goed voor lichaam en geest: botten en spieren worden sterker, ook de concentratie verbeterd en het heeft een positieve invloed op zelfredzaamheid. Iedereen kan meedoen naar zijn / haar eigen mogelijkheden en de lessen zijn betaalbaar. Op en rond de stoel zijn we, met gebruik van muziek en verschillende materialen, gedurende 45 minuten lekker in beweging.

De lessen zijn gericht op het behouden van de conditie, de spierkracht en mobiliteit van het hele lichaam en het trainen van de balans, om zo het risico op vallen in en om het huis te beperken (valpreventie). Ook het trainen van de hersenen zit in de oefenstof verweven. Hierdoor blijf zelfredzaamheid langer behouden en kunnen deelnemers langer thuis blijven wonen. Daarnaast ervaren de deelnemers veel gezelligheid en doen nieuwe contacten op. 

De lessen worden gegeven door fysiotherapeute Noortje Sanberg. Voor meer informatie of voor het afspreken van een proefles bel : tel. 06-41715185 of via email nsanberg@ziggo.nl.

Onze fysiotherapeute Noortje Sanberg is voor ons een oude bekende en zij heeft jarenlang deze cursus in het Alettahof gegeven.  

Waar: Activiteitencentrum Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97, 2253 RP Voorschoten

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eerste expositie van De Vertelfotograaf 18 uur geleden
Afbeelding
Nationale Voorleesdagen op de Peuterspeelzalen 18 uur geleden
Afbeelding
Roep om duidelijkheid 19 uur geleden 3
Afbeelding
Leiderdorper opgepakt voor overval Veurseweg 20 uur geleden
Afbeelding
Petitie skeelerbaan gemist? Teken alsnog! 27 jan, 18:51