Afbeelding

Petitie skeelerbaan gemist? Teken alsnog!

Algemeen

Vandaag werden bezoekers op de markt gevraagd de petitie voor de skeelerbaan op het terrein van de ijsbaan te tekenen, heeft u de leden van de IJsclub gemist, teken dan alsnog via de qr code (bij afbeeldingen)

UIt de Voorschotense Krant van 27 januari:
Honderden Voorschotenaren hebben binnen een paar dagen de petitie al ondertekend om een skeelerbaan te realiseren op de ijsbaan aan de Anthoni van Leeuwenhoekkade. De petitie is door de IJsclub Voorschoten gestart om, met steun van de ondertekenaars, opnieuw met de gemeente om de tafel te gaan zitten om de aanleg van de skeelerbaan te realiseren.

Al meer dan 10 jaar vindt hierover discussie plaats met de gemeente. Drie- of vier colleges hebben die hete aardappel steeds weer doorgeschoven en in de ‘ijskast’ gezet. De gemeente wil het ijsbaan-terrein eventueel voor woningbouw gebruiken. De keuze tussen woningbouw en sport en spel is niet makkelijk, maar in de afgelopen jaren zijn er in Voorschoten meer dan 1000 woningen bijgekomen en daarmee zo’n 3000 nieuwe bewoners! Sport- en spelmogelijkheden zijn echter niet meegegroeid.
Bewegen is meer dan ooit, zowel voor kinderen als volwassenen, belangrijk. In Voorschoten hebben we, middenin het dorp, een unieke kans om bewegen te bevorderen. De gemeente stelt in de begroting van 2023, dat zij als belangrijke ontwikkelingen ziet: “het waarderen van sporters en verenigingen en het versterken van lokale sport- en beweegaanbieders”. Op de website van de KNSB zijn vele plaatsen in Nederland te vinden waar in de afgelopen jaren skeelerbanen zijn gerealiseerd, vaak in dorpen die veel kleiner zijn dan Voorschoten. Een skeelerbaan kan het hele jaar door worden gebruikt en als het vriest kan er op die baan binnen een paar dagen worden geschaatst. Door de warme winters komt het schaatsen steeds meer onder druk en voor vele ijsclubs is het eigenlijk noodzaak om het voortbestaan te garanderen door de aanleg van een skeelerbaan.

Voordat de IJsclub Voorschoten weer veel tijd en energie gaat steken in de ontwikkeling van de skeelerbaan, zou de gemeente Voorschoten het ‘licht op groen’ moeten zetten. Daarna kan op een professionele manier de ontwikkeling, aanbesteding en financiering van de skeelerbaan worden opgepakt. Hoewel er al veel handtekeningen zijn verzameld via de petitie ‘Realiseren Skeelerbaan Voorschoten’, hierbij opnieuw de oproep om de petitie te ondertekenen. Daarmee kunnen we de gemeente laten zien dat een skeelerbaan breed wordt ondersteund. Op de Petitie24.nl is meer informatie te vinden en kan men de petitie ondertekenen (petitie24.nl/realiseren-skeelerbaan-voorschoten). 

Jan Altenburg, adviseur/ woordvoerder IJsclub Voorschoten

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Dit weekend gaat de zomertijd in 4 uur geleden
Afbeelding
22 Nieuwe Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe bomen in het Berkhoutpark 12 uur geleden
Afbeelding
Feyenoord komt naar Voorschoten! 23 mrt., 10:29
Afbeelding
Laurentiusorgelconcert met 21-jarige Maarten Wilmink 22 mrt., 15:55