Afbeelding

Wat vindt politiek in de provincie van een vakantiepark Vlietland?

Algemeen Regio nieuws

(Persbericht) De provinciale politiek moest de afgelopen weken dubbel kleur bekennen als het gaat om de plannen voor een vakantiepark in Vlietland. Burgerinitiatief Vlietland vroeg de verkiesbare partijen naar hun standpunt ten aanzien van de vakantievilla’s en de zittende partijen mochten stemmen over de motie “Geef omwonenden een stem in ontwikkeling recreatiegebied Vlietland”. 

Verkiezingen
In Zuid-Holland kunnen we 15 maart bij de Provinciale Statenverkiezingen kiezen uit 20 partijen. Burgerinitiatief Vlietland schreef ze allemaal aan met de vraag of ze voor of tegen de plannen voor een vakantiepark in het natuur- en recreatiegebied Vlietland zijn. De meerderheid blijkt het opofferen van de schaarse stukjes groen in de regio niet te zien zitten. D66 hield zich op de vlakte en een aantal partijen - waaronder VVD, ChristenUnie, JA21 en SGP - reageerden niet.

Motie voor burgerparticipatie aangenomen
De uitslag van de stemwijzer zagen we min of meer terug bij het stemmen van een motie over Vlietland op woensdag 8 maart. PvdA diende die motie in met als doel om burgerparticipatie in het besluitvormingsproces rondom Vlietland mogelijk te maken en daar middelen voor vrij te maken (Provincie stelt eventueel € 40.000,- beschikbaar - red). De motie helpt om omwonenden en omliggende gemeenten een stem te geven bij de planvorming voor het geliefde natuur- en recreatiegebied. 11 partijen stemden voor de motie. VVD, ChristenUnie/SGP, JA21 en D66 waren tegen.

Demonstratie op 12 maart
De politiek roert zich nog meer rondom Vlietland. De fractie van GroenLinks in Leidschendam-Voorburg nam het initiatief voor een demonstratie in Vlietland Noord op zondag 12 maart. Met de demonstratie willen ze laten zien dat het verzet tegen de plannen allerlei groepen bij elkaar brengt. Want Vlietland is van iedereen. Daarom nemen ook lokale en provinciale volksvertegenwoordigers van GroenLinks, SP, PvdA, PvdD, Progressief Zoeterwoude en Water Natuurlijk deel aan de demonstratie. Ook Vrienden van Vlietland en het Burgerinitiatief Vlietland steunen de demonstratie en nemen deel aan het protest. We verzamelen 12 maart om 14.15 op het veld voor de Vlietlandbrug in Voorschoten.

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 1 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 2 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 2 uur geleden
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 4 uur geleden
In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 7 uur geleden