Afbeelding
Foto: Veurs Lyceum

Leerlingen Veurs Lyceum leren over programmeren in de praktijk

Algemeen Regio nieuws

(Persbericht) Binnen het Technasium van het Veurs Lyceum is één van de vaardigheden die de leerlingen ontwikkelen: leren programmeren. Programmeren wordt in de maatschappij steeds belangrijker. 

Technasium leerlingen uit klas 3 mavo kregen onlangs les van medewerkers van bouwbedrijf Heijmans. Zij lieten de leerlingen zien hoe programmeren in de dagelijkse praktijk van de bouwwereld wordt ingezet en hoe onmisbaar dit is geworden. Bij asfaltonderzoek, landmetingen en het uitzetten van strepen op de wegen wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van programmeren. De leerlingen konden goed zien waarom het leren programmeren zo belangrijk is in de huidige maatschappij. 

Tegelijkertijd leerden de leerlingen kennismaken met de bouwwereld en is bij een aantal de interesse gewekt om misschien wel in deze sector te gaan werken.
De leerlingen van het Veurs gaan naar aanleiding van deze gastles de komende weken aan de slag om een robot te programmeren die, net als de robots van Heijmans, lijnen kan gaan uitzetten.

Andere vaardigheden die - naast leren programmeren - in het Technasium worden ontwikkeld zijn: samenwerken, creatief denken, scrummen, reflecteren, presenteren en projectmatig werken. Met het Technasium onderwijs hoopt het Veurs Lyceum leerlingen nog meer toekomstgerichte vaardigheden te laten ontwikkelen en motiverend onderwijs te bieden dat bovendien een beeld geeft van waarom je bepaalde dingen nu eigenlijk leert. Tegelijkertijd maken leerlingen kennis met allerlei beroepen en sectoren, waarmee het beeld van bepaalde beroepen ook gevormd wordt.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Hoe minder energiegebruik? 10 minuten geleden
Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 6 uur geleden 2
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad gisteren
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind gisteren
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! gisteren