Afbeelding
Foto: Veurs Lyceum

Leerlingen Veurs Lyceum leren over programmeren in de praktijk

Algemeen Regio nieuws

(Persbericht) Binnen het Technasium van het Veurs Lyceum is één van de vaardigheden die de leerlingen ontwikkelen: leren programmeren. Programmeren wordt in de maatschappij steeds belangrijker. 

Technasium leerlingen uit klas 3 mavo kregen onlangs les van medewerkers van bouwbedrijf Heijmans. Zij lieten de leerlingen zien hoe programmeren in de dagelijkse praktijk van de bouwwereld wordt ingezet en hoe onmisbaar dit is geworden. Bij asfaltonderzoek, landmetingen en het uitzetten van strepen op de wegen wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van programmeren. De leerlingen konden goed zien waarom het leren programmeren zo belangrijk is in de huidige maatschappij. 

Tegelijkertijd leerden de leerlingen kennismaken met de bouwwereld en is bij een aantal de interesse gewekt om misschien wel in deze sector te gaan werken.
De leerlingen van het Veurs gaan naar aanleiding van deze gastles de komende weken aan de slag om een robot te programmeren die, net als de robots van Heijmans, lijnen kan gaan uitzetten.

Andere vaardigheden die - naast leren programmeren - in het Technasium worden ontwikkeld zijn: samenwerken, creatief denken, scrummen, reflecteren, presenteren en projectmatig werken. Met het Technasium onderwijs hoopt het Veurs Lyceum leerlingen nog meer toekomstgerichte vaardigheden te laten ontwikkelen en motiverend onderwijs te bieden dat bovendien een beeld geeft van waarom je bepaalde dingen nu eigenlijk leert. Tegelijkertijd maken leerlingen kennis met allerlei beroepen en sectoren, waarmee het beeld van bepaalde beroepen ook gevormd wordt.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 23 uur geleden 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00