Afbeelding
Foto: Paul van Wezenberg

Denk mee over de woonvisie 2023 Voorschoten

Algemeen Regio nieuws

De gemeente Voorschoten vindt het belangrijk dat er voor iedere doelgroep voldoende betaalbare woningen zijn. Daarom maken wij een woonvisie, waarin we vastleggen wat we willen bereiken. Omdat we benieuwd zijn naar de wensen en ideeën van inwoners, kan iedereen tot 1 mei deelnemen aan een enquête. 

Bij het opstellen van de woonvisie 2023 moet de gemeente Voorschoten zich houden aan landelijke en regionale afspraken. Maar een deel mogen we zelf invullen. Voor dat deel zijn we benieuwd naar de wensen en ideeën van onze inwoners. De enquête telt 23 vragen. Invullen kost ongeveer 5 tot 10 minuten. De gegevens worden anoniem verwerkt.

Bouw afstemmen op de behoefte
“De nood is hoog, of het nu gaat om starters, senioren die willen doorstromen of andere inwoners die graag in ons dorp wonen”, weet wethouder Hans van der Elst. “Daarom willen we snel aan de slag, waar mogelijk met tijdelijke oplossingen zoals flexwoningen. Vandaar ook deze enquête. Hoe meer inwoners de vragen willen beantwoorden, hoe meer wij de bouw voor zover dat mogelijk is op de behoefte kunnen afstemmen. Ik kijk uit naar de resultaten!”

Op weg naar definitief voorstel
Naast de enquête gaat de gemeente in gesprek met bijvoorbeeld projectontwikkelaars, makelaars en woningcorporaties. Bovendien is er de participatiegroep Wonen en Bouwen, waarin inwoners meedenken over wonen en bouwen in Voorschoten. Naar verwachting stuurt het college van Burgemeester en Wethouders eind 2023 een definitief voorstel van de nieuwe woonvisie aan de gemeenteraad.

Online of op papier deelnemen

Wilt u de enquête online invullen? Ga naar www.voorschoten.nl/wonen. Papieren versies van de enquête liggen tot 1 mei op het Klant Contact Centrum van de gemeente aan de Leidseweg 25 in Voorschoten. U kunt daar terecht van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Huiselijk geweld en kindermishandeling: ook in Voorschoten 3 uur geleden
Afbeelding
Forescate Dames 1 wint met 3-1 van Alliance D1 4 uur geleden
Afbeelding
Volleybaljongens Gemini Kangeroes zoeken nieuwe spelers 4 uur geleden
Afbeelding
Spetterend glow feest voor 08-09-010!! 4 uur geleden
Afbeelding
'Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal sterker worden' 4 uur geleden