Afbeelding

Denk mee over de toekomst van centrum Voorschoten

Algemeen Gemeenteberichten

(Persbericht) Het centrum als huiskamer van Voorschoten. Wat is daarvoor nodig? Vorige jaar startte de gemeente met het ontwikkelen van een ruimtelijke visie voor het centrum: de ontwikkelvisie. Woensdag 22 maart gaan wij graag met een brede groep belanghebbenden en belangstellenden in gesprek over de eerste schetsen. 

De gemeente Voorschoten wil zorgen dat het centrum een plek is waar inwoners, ondernemers en bezoekers graag komen. Waar leuke, kleinschalige evenementen plaatsvinden. En waar ruimte is voor nieuwe ontwikkelingen, zoals betaalbare woningen, extra culturele functies of desgewenst kleinschalige kantoren.

Centrum bruisend houden
“Voorschoten heeft een prachtig centrum”, weet wethouder Paul de Bruijn. “Denk alleen al aan de schilderachtige Voorstraat met Hollandse lindes of de gerestaureerde Dorpskerk. We hebben een eigen museum, leuke winkels, een ijssalon, enzovoorts. Tegelijk zien we dat er het nodige moet gebeuren. Willen we ons centrum bruisend houden, dan moeten we investeren in woonruimte, ontspanning en een klimaat om te ondernemen.”

Afgelopen zomer sprak de gemeente op de vrijdagmarkt met enkele tientallen inwoners over het centrum. Wij vroegen naar uw ideeën en wat u belangrijk vindt. Ook spraken we bijvoorbeeld ondernemersverenigingen en vastgoedeigenaren. Vervolgens vroegen wij stedenbouwkundig bureau KuiperCompagnons om met al deze ideeën en wensen een plan voor het centrum te maken: de ontwikkelvisie.

Benieuwd naar uw aanvullingen
Nu gaan wij graag met u in gesprek over de eerste schetsen voor de ontwikkelvisie. We laten u zien op welke manier het centrum de huiskamer van Voorschoten kan worden, wat daarvoor moet gebeuren en hoe wij uw ideeën een plaats hebben gegeven. Maar de ontwikkelvisie is nog niet af. Wij zijn benieuwd naar uw aanvullingen, zodat we de visie nog beter kunnen maken. Samen met u scherpen we de visie verder aan.

Mogen wij opnieuw op u rekenen? Wij ontvangen u graag op woensdag 22 maart om 19.30 uur in de Kruispuntkerk. De bijeenkomst duurt tot circa 21.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden. Bent u verhinderd, maar wordt u wel graag op de hoogte gehouden van de ontwikkelvisie? Neem contact op met projectleider Kees Bulthuis via telefoonnummer 14071 of stuur een e-mail aan centrum@voorschoten.nl. Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten.

Nieuws overzicht

Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 9 minuten geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 12 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 16 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 21 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 28 mrt, 09:00 27