Afbeelding

Open dag op de Volkstuindersvereniging

Algemeen Regio nieuws

De Voorschotense Volkstuinders Vereniging houdt op zaterdag 2 september van 11.00 tot 15.00 uur een open dag aan het Tuinderspad 1. Naast alle mooie tuinen is ook de wijngaard van Dick van Straalen te bezoeken. 

De volkstuin is momenteel heel populair. En Voorschoten heeft een bloeiende volkstuinvereniging met 220 tuinen waar de tuinders op allerlei manieren bezig zijn om op milieuvriendelijke wijze groente, fruit en bloemen te kweken en om hun ontspanning te vinden op de tuin.

VTVoorschoten wil graag laten zien hoe het is om een volkstuin te hebben. Op de Open Dag kun je met allerlei vormen van tuinieren kennismaken: een ecologische tuin met groente en fruit, een bloementuin, een traditionele moestuin, een wijngaard (en ja, echte Voorschotense wijn bestaat!) en een recreatietuin.

Op het complex zijn ook schooltuinen en wat kleinere ‘senioren’tuinen te zien.

VTVoorschoten heeft een eigen winkel waar onder meer zaden, plantjes en grond gekocht kan worden.
Op de Open Dag is er een speciale route langs een aantal tuinen die je kunt bezoeken en waarover de tuinder je graag vertelt. Ook voor kinderen is het interessant met een speurtocht en een grabbelton.

De wijnstokken van Chateau Les Deux Filles staan al 23 jaar aan het Tuinderspad 1. Dick deed zelfs al drie keer mee met de landelijke open dagen van de Nederlandse wijngaarden. Dit jaar worden die op 16 en 17 september gehouden. ‘De druiven beginnen te rijpen en de wijngaard staat er mooi bij’, vertelt Dick. ‘Altijd weer mooi om te zien. Bezoekers kunnen de wijngaard bekijken maar er is uiteraard ook gelegenheid om de wijnen die allemaal in Voorschoten gemaakt en gebotteld worden, te komen proeven.’

Meer info: www.vtvoorschoten.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Ook in Voorschoten nep wijkagenten actief 18 uur geleden
Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 17 mei, 20:06
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 17 mei, 14:59
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 17 mei, 14:59 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 17 mei, 13:55